Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien, 16. novembrī, spēcīgais vējš Papes jūrmalā izskalojis bālganas vielas, kam raksturīga smaka, ziņo aculiecinieks. Valsts Vides dienests, sazinoties ar Rucavas pašvaldību un balstoties uz ievākto informāciju, norāda – vielas videi un cilvēkam nav bīstamas.

Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča informēja, ka inspektori sazinājušies ar pašvaldības policiju un saņēmuši informāciju – traucējošas smakas nav konstatētas. "Piesārņojuma apjomi ir minimāli un tehniski savākt izskaloto materiālu nav iespējams. Viela ir līdzīga iepriekš konstatētajai, iespējams, tā ir tā pati, kas oktobrī ieskalota atpakaļ jūrā," sacīja Bukleviča.

Portāls "Delfi" ziņoja par 27. oktobrī Papes jūrmalā izskalotām līdzīgām vielām bālā krāsā un ar specifisku smaržu. VVD reģionālās vides pārvaldes pārstāvis Liepājā Andris Junkurs skaidroja, ka vielas apjomi ir nelieli un ka nekas neliecina, ka tā varētu būt videi agresīva.

Komentējot iespējamo vielas izcelsmi, Bukleviča pauž, ka inspektori analizējuši izskalotā piesārņojuma paraugus. Pēc vizuālās novērtēšanas un raksturīgās smakas salīdzināšanas, piesārņojums atgādinājis uz acetona vai eļļas bāzes krāsas sabiezējušus gabaliņus. "Pastāv liela iespēja, ka nākamie lielākie viļņi gabaliņus atkal aiznesīs jūrā," prognozēja Bukleviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!