Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtajā adventē, 24. decembrī, krustojumā Jūrmalā, neievērojot satiksmes noteikumos paredzēto piecu metru distanci, bija novietots "Škoda Fabia". Aculiecinieka izsauktā pašvaldības policija spēkrata īpašniecei pārkāpuma protokolu tomēr nenoformēja. Policijā skaidro: izsaukums saņemts par aizšķērsotu ceļu, nevis nepareizi atstātu auto.

"Šodien, kad braucu ar busiņu, man traucēja mašīna, oranža "Škoda Fabia". Automašīna bija novietota Nomales un Noras ielas pašā krustojumā, nevis piecu metru atstatumā, kā to paredz noteikumi," klāsta notikušā aculiecinieks, kurš izsauca pašvaldības policiju. "Policija solīja atbraukt, taču pēc 40 minūšu gaidīšanas zvanīju vēlreiz. Policijā teica, ka darbinieki tikko atbrīvojušies un izbraukuši."

Likumsargi ieradušies privātā, sudraba krāsas automašīnā, bet drīz vien aizbraukuši. Pārkāpuma protokolu nenoformēja. "Zvanīju atkal pašvaldības policijai. Mani savienoja ar Valsts policiju un paskaidroja, ka darbinieki fiksēja pārkāpumu, tomēr protokola noformēšana ir viņu ziņā. "Škoda Fabia" nevienam neesot traucējusi. Kā tas iespējams?" izbrīnīts aculiecinieks. Viņš novērojis, ka konkrētajā krustojumā pašvaldības policija itin bieži soda auto, kuri stāv krustojumos vai zaļajā zonā. Arī "Škoda" [noteikumus] pārkāpj, taču tās īpašniece paliekot aizvien nesodīta. "Laikam vienīgais iemesls tam varētu būt, ka ar auto pārvietojas Natālija Ābola, partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" biedre un iepriekšējo vēlēšanu deputātu kandidāte."

Savukārt policija akcentē – izsaukums 24. decembrī saņemts nevis par nepareizi novietotu spēkratu, bet par to, ka vieglais auto traucē smagajai automašīnai izbraukt. "Tā kā notikuma vietā smagās automašīnas, kas nevarētu izbraukt nebija, darbinieki administratīvā pārkāpuma protokolu-lēmumu vieglās automašīnas īpašniekam nenoformēja," paskaidro Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Platnieks. Izsaukuma vietā darbinieki ieradušies ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijai piederošo KIA ar reģistrācijas numuru HA 2106, jo trafarētā pašvaldības policijas automašīna bija salūzusi, teic Platnieks.

Vaicāts, kāpēc gan policija nesodīja "Škoda Fabia" īpašnieku, ja acīmredzami bija noticis pārkāpums, Platnieks norāda: īpašnieku sodīšana par nepareizi novietotu spēkratu nav pašvaldības policijas galvenais uzdevums pilsētā. Šādi pārkāpēji speciāli netiekot meklēti. "Gadījumos, kad policija saņem izsaukumu par nepareizi novietotu automašīnu kādā adresē, darbinieki turp dodas un plāksterus līmē," bilst Platnieks. Komentējot konkrēto gadījumu, Platnieks norāda, visticamāk, notikusi kaimiņu nesaprašanās, kā arī jāņem vērā – Nomales un Noras ielas apkārtnē ir zema satiksmes intensitāte un spēkrati viens otram netraucē. Pēdējo trīs mēnešu laikā par nepareizi novietotām automašīnām Noras un Nomales ielas apkārtnē pašvaldības policijai ziņots trīs reizes.

Portāls "Delfi", balstoties uz "Škoda Fabia" reģistrācijas numura zīmi, noskaidroja, ka spēkrats pieder partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" biedrei, žurnālistei Natālija Ābolai. Sazvanīta 2. janvārī, Ābola neliedzas, ka būtu pārkāpusi auto novietošanas nosacījumus. "Te nav ko apspriest. Pirms pāris dienām saņēmu no Jūrmalas pašvaldības policijas pārkāpuma protokolu. Tā bija mana kļūda, man uzlikts sods un es no tā nevairos," portālam "Delfi" pauda Ābola.

Jūrmalas pašvaldības policijā norāda – "Škoda Fabia" īpašnieks patiešām ir saņēmis vairākus sodus par nepareizi novietotu spēkratu, taču ne Nomales un Noras ielas krustojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!