Foto: DELFI Aculiecinieks
Norādei "Gūtmaņa ala" Siguldā pazuduši vairāki burti. Šobrīd lasāms "Gut anal", liecina lasītāja Laura portālam "Delfi" sūtīts fotoattēls.

Sazinoties ar Siguldas Tūrisma informācijas centru, portālam "Delfi" izdevās noskaidrot, ka plāksnīti sabojājuši ļaunprāši. Plāksnītes nomaiņu veiks Gaujas Nacionālā parka apsaimniekotājs Dabas aizsardzības pārvalde.

"Pēdējos gados Dabas aizsardzības pārvalde ir ieguldījusi lielus finanšu līdzekļus Gaujas Nacionālā parka teritorijā, tostarp norāžu izvietošanai. Diemžēl nav iespējams visā parka teritorijā izvērst tādus drošības pasākumus, lai novērstu sīko huligānismu," skaidroja "Siguldas Attīstības aģentūras" direktore Laura Skrodele.

Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP) informē, ka norāde uz Gūtmaņalu Gaujas nacionālajā parkā ir demontēta. Norādei atjaunos sākotnējo uzrakstu un piektdienas, 20. janvāra, laikā to DAP pārstāvji piestiprinās atpakaļ.

"Katru dienu visas norādes vai izveidoto infrastruktūru nav iespējams apsekot, tāpēc būsim pateicīgi, ja, konstatējot bojājumus, iedzīvotāji ziņos Dabas aizsardzības pārvaldei pa tālruni 67509545 vai e-pastā daba@daba.gov.lv," aicina DAP pārstāve Elīna Ezeriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!