Foto: DELFI Aculiecinieks
"Es, tāpat kā daudzi citi, apmeklēju "Positivus" pasākumu Salacgrīvā. 17. jūlijā izdevās būt lieciniecei netaisnībai no Salacgrīvas novada domes puses," savu stāstu portālam "Delfi" uztic festivāla apmeklētāja.

"Kamēr pasākuma apmeklētāji klausījās "Positivus" koncertus, ļoti daudz automašīnas tika aplīmētas ar sodiem par stāvēšanas aizliegumu. Uz Transporta ielas tika sodīti vismaz 10 transportlīdzekļu vadītāji, kuri bija novietojuši transportlīdzekļus uz Transporta ielas, acīmredzot, zonā, kur aizliegts stāvēt, par ko liecināja plkst. 18:01 izrakstītais protokols," uzsver "Delfi" lasītāja.

Viņa norāda, ka uz citām apkārtnē esošām ielām par šādu pārkāpumu un ar 40 eiro soda naudu tika sodītas vēl vismaz 60 automašīnas.

Saskata sodu noformēšanas netaisnīgumu

"Interesanti likās, ka turpat visu dienu stāvošās trīs automašīnas netika sodītas, kamēr pārējās tika sodītas," apgalvo festivāla apmeklētāja. Viņa arī norāda, ka trīs nesodītās automašīnas atradās ielas pretējā pusē.

"Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka zona "stāvēt aizliegts" attiecas uz jebkurā ceļa pusē esošajām automašīnām šajā zonā. Pievienoju attēlu (skatīt zemāk), kur atzīmēju zīmi, kas liecina par "zonas" beigām, tātad visas attēlos redzamās automašīnas "Audi A6", "BMW X5" un "Opel Zafira" atrodas šajā zonā," norāda "Delfi" lasītāja.

Foto: DELFI Aculiecinieks

"Vēlāk noskaidrojās, ka trīs nesodītās automašīnas ir Salacgrīvas novada domes darbinieku transportlīdzekļi. Uz protokola atrodams paraksts cilvēkam, kas sodus izrakstīja - kārtībnieks Didzis Žibals," atzīmē bilžu autore.

Viņa arī norāda, ka trīs transporta līdzekļi, kas piederot Salacgrīvas novada domes darbiniekiem, stāvējuši tur novietoti visas dienas garumā, bet pārējie transporta līdzekļi bijuši novietoti tikai uz laiku.

"Nesodītajiem transportlīdzekļiem nebija nekādu atļauju, kas pieļautu to novietošanu "apstāties aizliegts" zonā," pauž festivāla apmeklētāja.

Dome pārmetumus noraida - tie nav darbinieku transportlīdzekļi

Kā portālam "Delfi" norādīja Salacgrīvas novada domes izpilddirektors Kaspars Ķemers, dome ir iepazinusies ar "Delfi" lasītājas sniegto informāciju.

"Nepatiess ir apgalvojums, ka minēto autmašīnu turētāji vai īpašnieki ir Salacgrīvas novada domes darbinieki. Viņi nav domes darbinieki," uzsver Ķemers.

Viņš arī norāda, ka šīs trīs automašīnas, kuras netika sodītas, atradušās teritorijā, kas bijusi norobežota ar policijas norobežojošām lentām.

Domes pārstāvis portālam "Delfi" atklāj, ka pie ēkas Transporta ielā 5, kur atrodas Valsts policijas iecirknis un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), ir uzstādīta video novērošanas kamera. "Video ierakstā ir redzams, ka kāda persona patvaļīgi pārvieto policijas norobežojošo lentu un veic foto fiksāciju," apgalvo Ķemers.

"Ņemot vērā iepriekš minēto, uzskatām, ka "Delfi" lasītāja iebildumi ir nepamatoti," pauž Salacgrīvas novada domes izpilddirektors.

"Delfi" lasītāja pieminētie automašīnu īpašnieku vārdi nav atrodami Valsts ieņēmumu dienesta valsts amatpersonu datu bāzē, pārliecinājās portāls "Delfi".

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!