Ceturtdien kāds portāla "Delfi" lasītājs Vaivaru pludmalē iemūžinājis Jūrmalas domes automašīnu, kas gar krastu braukusi Kauguru virzienā, un bažīgi vaicā, vai pašvaldības auto ir atļauts braukt pa liedagu.

Kā portālam "Delfi" skaidroja Jūrmalas domē, Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas pienākumos ietilpst apsekot pludmali, kas pilsētā ir 24,2 kilometrus gara, tādēļ apsekošana tiek veikta, braucot ar auto.

''Norādītajai automašīnai ir atļauja pārvietoties pa pludmali,'' pastāstīja Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.
Tāpat viņa paskaidroja, ka nodaļas darbinieki operatīvi reaģē, ja pludmales apmeklētāji ziņo par neapmierinošu situāciju pludmalē, proti, ja ir bojāts pludmales aprīkojums vai tā ir piegružota. Arī šādu situāciju novēršanai, pludmalē atļauts atrasties pašvaldības automašīnai.

Ārpus vasaras sezonas pašvaldība apseko pludmali pēc vajadzības apmēram reizi nedēļā, peldsezonas laikā tas tiek darīts pat līdz divām reizēm dienā. Pastāv arī citi gadījumi, kad automašīnām pašvaldība izsniedz atļaujas atrasties pludmalē. Piemēram, pludmales apsaimniekotājiem, ar ko pašvaldībai ir noslēgts par šo darbu veikšanu, vai gadījumos, kad pludmalē tiek iekārtotas vasaras kafejnīcas, skatuves publiskiem pasākumiem, tribīnes sporta pasākumiem vai tiek veikti kāpu stiprināšanas darbi, ko šogad veic Majoru un Kaugurciema pludmalē.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!