Foto: LETA
13. janvāra vakarā Liepājā, Raiņa ielā, satiksmes autobuss uzbrauca 1939. gadā dzimušam sirmgalvim, kuru pēc notikušā nogādāja slimnīcā. Policijā par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība. Savukārt notikušā aculieciniece apgalvo, ka autobusa vadītājs cietušajam nesniedza palīdzību, kā arī liedza iespēju izmantot medicīnisko aptieciņu.

Valsts policija šobrīd skaidro satiksmes negadījuma apstākļus. To pašu dara arī pasažieru pārvadājumu nodrošinātājs Liepājā – "Liepājas autobusu parks", tā apliecina pakalpojuma pircējs Liepājas pašvaldības aģentūra "Liepājas sabiedriskais transports". Aģentūras direktors Gints Lūsis portālam "Delfi" pauž, ka autobusi aprīkoti ar video novērošanas kamerām un ka pēc to ierakstiem varēs spriest par notikušo.

"Protams, ka notikušais ir slikti. Pašlaik gan neko vairāk komentēt nav iespējams, jo jānoskaidro lietas apstākļi. Pašlaik pieejamā informācija vēl nav pārbaudīta," teic Lūsis.

Savukārt kāda notikuma aculieciniece savā "Facebook" kontā raksta, ka autobusa šoferis, kurš notrieca sirmgalvi, nesniedza cietušajam palīdzību.

Sieviete garāmbraucot bija pamanījusi avāriju un devusies pie autobusa vadītāja ar jautājumu, vai neatliekamā medicīniskā palīdzība izsaukta, kā arī vaicāja pēc pirmās palīdzības aptieciņas, jo vēlējās asins peļķē mirkstošo vīrieti apsegt. Šoferis sievietes lūgumu esot ignorējis un paziņojis, ka autobusā aptieciņas nav, kā arī mēģinājis aculiecinieci ar varu izstumt no transportlīdzekļa. Sieviete raksta, ka ātro palīdzību uz negadījuma vietu izsauca garāmbraucošas policijas ekipāžas darbinieki.

Valsts policijā skaidro, ka nepastāv likums par soda piemērošanu cilvēkam, kurš negadījumā cietušajam nav sniedzis palīdzību. Tomēr ikvienā satiksmes autobusā, kurā ir vairāk nekā 25 sēdvietas, jāatrodas divām aptieciņām.

Par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš nav apgādāts medicīniskajām aptieciņām, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu vadītājam septiņu eiro apmērā, skaidro policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!