Foto: DELFI Aculiecinieks
Vai jūs zināt, kā taisa iecienīto Latvijas kārumu – konfektes "Gotiņa"? Pirms nedēļas es arī to nezināju, bet tad paviesojos Saldus Pārtikas kombinātā, tieši tajā cehā, kur rada "Gotiņas".

No sākuma domāju, ka redzēšu sarežģītus agregātus, kas "spļaudās" ar saldo konfekšu masu. Bet izrādījās, ka viss ir pilnīgi citādāk – "Gotiņas" taisa meistarīgas rokas.

Sākumā visi vajadzīgie ingredienti, no kuriem svarīgākais ir piens, tiek maisīti lielā toverī. Pēc tam saldā masa tiek izlieta uz īpašām paplātēm, kur tā atdziest. Kad ir atdzisusi līdz vajadzīgajai temperatūrai un palikusi par staipīgu pankūku, to sagriež noteikta platuma strēmelēs, kurs vēlāk ar nazi sadala konfektēs, ietin papīrīšos, saliek kastēs un sūta projām uz veikaliem.

Atkārtoji, ka tas viss tiek darīts ar rokām. Turklāt tas tiek darīts tādā tempā, ka acis nespēj līdzi izsekot. Paldies meistarēm par saldo piedzīvojumu!


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!