Foto: DELFI Aculiecinieks
2.jūlijā uz dzelzceļa platformas stacijā Rēzekne 2 bija pamanīts un iemūžināts šis T-34. Kā noskaidrojās, tas ir leģendārais tanks no poļu daudzsēriju filmas "Četri tankisti un suns".

Kā izdevās noskaidrot, šis eksponāts pieder privātajam Daugavpils militārās tehnikas muzejam. Šis T-34-85 ar numuru 102 un uzrakstu uz borta RUDY (rudais) ir tas pats tanks, kurš filmējās 1966.gada Polijas ražojuma filmā "Četri tankisti un suns".

Pirms nokļūt Rēzeknes stacijā, tanks "pastrādāja" Viļņas apkārtnē, kur filmējās vācu filmā par Otro pasaules karu. Tieši no filmēšanas laukuma tas nokļuva uz vilciena treilera un devās uz Latviju.

Rudais "nokaroja" no pirmās līdz pēdējai "Četru tankistu un suns" sērijām. Lai gan filmēšanā piedalījās vairāki T-34, no kuriem daži tika tā sazāģēti, lai tajos būtu ērtāk filmēt.

Lasiet vēl -
200 kilometrus no Rīgas pamanīts krievu tanks


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!