Apzinot otrdienas, 20. jūnija, virpuļviesuļa nodarītos postījumus Siguldas novadā, pašvaldība vētrā cietušā nama saimniekiem piedāvā palīdzību – finansiālu atbalstu līdz divām minimālajām mēnešalgām, portāls "Delfi" uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

"Spēcīgajā vētrā ir nopostīts privātmājas jumts, ko var redzēt arī portāla "Delfi" publiskotajos video. Pašvaldība lēmusi rīkoties saskaņā ar saistošajiem noteikumiem par materiālās palīdzības veidiem, proti, piešķirt vienu pabalstu līdz divām minimālajām algām, atkarībā no postījumu apmēra," skaidroja Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gintas Zīverte.

Lai saņemtu atbalstu, cietušajām personām jādodas uz pašvaldības sociālo dienestu un jāraksta iesniegums.

Portāls "Delfi" ziņoja, ka otrdien, 20. jūnijā, spēcīgajā vētrā Siguldas novadā, Jūdažu pusē lauzti koki un postīti māju jumti.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien kopumā saņēma 27 izsaukumus uz vietām, kur postījumus bija nodarījusi vētra. Visos gadījumos, kad glābēji sniedza palīdzību, bija lūzuši koki, portālu "Delfi" informē VUGD pārstāve Inta Šaboha.

Krasas vēja brāzmas, lietusgāzes un spēcīgs negaiss otrdienas pēcpusdienā pārņēma Latvijas centrālos un austrumu rajonus.

Bija prognozēts, ka pērkona negaisa laikā vēja brāzmas sasniegs 15-19 metrus sekundē. Virpuļviesulī vēja ātrums sasniedzis pat 50 metrus sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!