Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēc karavīru mācībām Ulbrokas mežu sūnās kaudzēs gulst tukšās patronas, pamanījis "Delfi" aculiecinieks Pjotrs. Aizsardzības ministrija portālam "Delfi" sola, ka čaulītes tiks savāktas.

"Lūk, kas paliek pēc NATO karavīru mācībām mežā," uzsver reportāžas autors, kurš pamanījis sūnās tukšās patronas. "Nāciet pēc tam mežā pēc ogām un sēnēm," noteic Pjotrs. Viņš patronas iemūžinājis 9. septembrī.

Portālam "Delfi" aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve kapteine Sandra Brāle atzīst, ka šīs patronas palikušas pēc karavīru mācībām. Tiesa, viņa mudina patronu atradējus atsūtīt konkrētu čaulīšu atrašanās vietu, lai būtu iespējams aizbraukt un konkrēto teritoriju sakopt.

"Ulbrokas pusē Nacionālo bruņoto spēku vienībām apmācība notiek regulāri," norāda Brāle, piebilstot, ka pirms katrām militārajām mācībām notiek instruktāža, karavīriem tiek izsniegti maisi vai tvertnes, kurās atkritumi, kas radušies mācību laikā, ir jāsavāc, un šie maisi ir jānogādā bāzes teritorijā tālākai nodošanai atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumam, ar kuru ir noslēgts attiecīgs līgums.

"Ja gadījumā ir situācijas, piemēram, laika apstākļu ietekme – kad apmācība norisinās ziemā - čaulītes iesnieg un uzreiz pēc apmācības nav atrodamas," apgalvo AM pārstāve.

Viņa arī portālam "Delfi" skaidro, ka aculiecinieka iesūtītajos fotoattēlos redzamas ložmetēja patronu čaulītes, kādas šogad izmantotas ziemas periodā.

Viņa arī nenoliedz, ka tad, ja pēc mācībām ir palikuši atkritumi, tie pēc tam tiek savākti.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!