Valmierā tirdzniecības kompleksā Georga Apiņa ielā, kur izvietots veikals "Maxima", 15. janvāra vakarā iebrukuši piekaramie griesti.
Viens iegruvums noticis apmēram ap plkst. 15.20, savukārt tam sekoja vēl viens - plkst. 20.20," portālam "Delfi" raksta aculiecinieks, kurš atsūtījis šo foto.

Ceturtdien dienas vidū aculiecinieki portālam "Delfi" pastāstīja, ka iebrukušas griestu konstrukcijas virs ejas, kas savieno vairākus tirdzniecības centra veikalus. Patlaban šī vieta esot norobežota un notiekot remontdarbi.

Gan veikals "Maxima". Gan pārējie tirdzniecības kompleksā izvietotie veikali un ēstuve "Čili pica" strādājot bez izmaiņām. Veikalos iepirkšanās ritot raiti.

Iedzīvotājos un veikalu pārdevējos neesot manāms satraukums par savu drošību.

Valmierieši jau izvirzījuši savu versiju par notikušo. Viss sācies trešdien pa dienu, kad kāds pircējs gaitenī aizķēris un nogāzis picērijas reklāmas izkārtni. Tā krītot aizķērusi piekaramos griestus.

Sākumā bojājums bijis neliels, vien pāris kvadrātmetri, bet tad esot ieradušies meistari, sākuši labot sākotnējos postījumus, un šīs viņu darbības arī novedušas līdz griestu iebrukšanai jau lielākā platībā. 

Kā portālu "Delfi" informēja "Maxima Latvija" Komunikācijas vadītājs Jānis Beseris, situācija "Maxima" radusies, "kādam apmeklētājam gaitenī aizķerot un nogāžot nomnieka reklāmas izkārtni, kā rezultātā tā krītot aizķēra arī vieglas konstrukcijas iekaramos griestus, un nokrita arī divi no dekoratīvo griestu kvadrātiem".

Tūlīt pēc starpgadījuma veikala apsargi norobežoja notikuma vietu un izsauca tehnisko dienestu, kā arī tika slēgti blakus esošo nomnieku veikali, lai pārliecinātos, ka apmeklētājiem nedraud nekāda veida briesmas.

Tehniskais dienests norobežotajā teritorijā uzsāka iekaramo griestu remontdarbus un, apskatot to konstrukciju, tika pieņemts lēmums veikt visu iekaramo griestu posma demontāžu un, to uzsākot, atsevišķs dekoratīvo iekaramo griestu posms norobežotajā teritorijā nokrita.

Tā kā tie bija lokāla rakstura remontdarbi, kas notika norobežotā teritorijā, tad VUGD palīdzība situācijas risināšanai netika piesaistīta.

Cilvēki šajā starpgadījumā nav cietuši, un, tā kā nekādi draudi nav konstatēti un piekaramo griestu remonts notiek norobežotā teritorijā, veikals turpina darbu, informē "Maxima Latvija" pārstāvis.

Portālam "Delfi" 16. janvārī sazinoties ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valmieras daļu, glābšanas dienests pauda pārsteigumu un izbrīnu par Valmieras "Maxima" notikušo. Valmieras VUGD par griestu iebrukšanu 15. janvārī netika informēts un uz notikuma vietu netika izsaukts.

Taču, apskatot notikuma vietu dienu vēlāk, VUGD Valmieras daļas komandieris Aigars Pulle informēja, ka "Maxima" ēkā  15. janvāra vakarā patiešām nokrituši vieglas konstrukcijas piekaramie griesti 40 kvadrāmtetru platībā.

Cietušo nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!