Foto: DELFI
Ventspils 1. ģimnāzija kļuvusi par starptautiskā inovatīvo skolu tīkla mentoru skolu ikgadējā Microsoft starptautiskā Inovatīvo skolu foruma (Worldwide Innovative Education Forum). Starptautiskajā inovatīvo skolu tīklā apvienojušās vairāk kā 2500 skolas no visas pasaules. Un tikai 16 skolas ir pievienojušās tīkla mentoru skolu grupai. Mentoru skola divpadsmit mēnešus darbojas kā padomdevējs četrām inovatīvo skolu tīkla skolām un šī gada laikā palīdz izvēlēties un pielāgot inovatīvus risinājumus skolu mācību procesā.

"Tas ir liels gods un arī atbildība - kļūt par mentoru citām skolām. Savā grupā kā mentori darbosimies kopā ar kolēģiem no Zviedrijas, un esam priecīgi par šo iespēju un novērtējumu, kas arī mums dos papildus ceļus uz jaunām zināšanām. Lielākais ieguvums ir vēl ciešākā sadarbība ar citām mācību iestādēm, kas dos mums papildus zināšanas un idejas jaunām inovācijām arī savā skolā", skaidro Ligita Priekule, Ventspils 1.ģimnāzijas direktora vietniece.
Inovatīvo skolu tīkla programmas mērķis ir palīdzēt skolu vadītājiem un skolotājiem labāk izprast un izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai pilnveidotu mācību procesu gan skolotājiem, gan skolēniem. Programma sniedz atbalstu un informāciju par to, kā mainīt skolu iekšējo komunikāciju, izmantot IT instrumentus un resursus izglītības satura un procesa attīstīšanai. Šogad inovatīvo skolu tīklam pievienojušās 80 jaunas skolas no 46 valstīm.

Ziņu iesūtīja Ēriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!