Trešdien, 14. jūnijā, Alojas novadā portāla "Delfi" lasītājs Modris Pinkens atrada mirušu gulbju pāri. Par notikušo viņš ziņoja Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD). Dienesta pārstāve Ilze Meistere norāda, ka gulbji nav miruši no infekcijas slimībām, un, iespējams, tie ir nonāvēti.

Pinkens portālam "Delfi" raksta, ka nonāvētie gulbji vēl tikai pirms pāris dienām rūpējās par piecām atvasēm. No cilvēkiem putni turējušies pa gabalu.

"Pagājušajā rudenī Alojā vienlaikus nošāva trīs ziemeļu gulbjus. Fakts ir nepatīkams. Cerams, ka policija tagad nonāvēto gulbju gadījumu izmeklēs pienācīgi," pauž Modris.

PVD pārstāve Meistere teic, ka speciālisti, aplūkojot gulbjus vizuāli, secināja, iespējams, ka putni nonāvēti. PVD aicinājis aculiecinieku par gulbju nāvi ziņot policijai.

"Laboratoriskajiem izmeklējumiem tika paņemti mirušo putnu paraugi. Analīžu rezultāti apstiprina, ka gulbji nav miruši putnu gripas dēļ," informē Meistere.

Valsts policijā apstiprina, ka iesniegums par Alojā mirušiem gulbjiem ir saņemts. Likumsargi notikuma vietu un mirušos putnus plāno apskatīt 17. vai 18. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!