Rugāju novada Rugāju pagastā portāla "Delfi" lasītāja savā lauku virtuvē ieraudzījusi circeni, kurš katru nakti dziedot savu dziesmu tā, ka pat visā pagalmā varot dzirdēt.

Viņa portālam "Delfi" ir iesūtījusi divus video. Pirmajā video circeņa dziesma ir lēna un līgana. Savukārt otrajā video circenis dzied ļoti ātri, jo tas esot satraucies.

"Sākotnēji domāju, ka aiz krāsns lauku virtuvē ir iekritis putniņš, kas lūdz pēc palīdzības. No tā nāca jocīgas un čirkstošas skaņas," stāsta video autore.

"Tad paņēmu lukturīti, lai apskatītos, kas tas īsti ir. Ieraudzīju sienāzim līdzīgu radībiņu. Bija brūnīgs ar sudrabotiem spārniņiem," apgalvo "Delfi" lasītāja. Viņa par savu atklājumu paziņojusi vīram, kurš esot apstiprinājis, ka dziedošā radība patiešām ir circenis.

"Tā nu mums tagad ir pašiem savs circenītis, kurš dzied aizkrāsnē," stāsta video autore. Viņa arī uzsvēra, ka vakarpusē redzējusi circeni izlienam no savas aliņas, bet tad neesot bijis pie rokas mobilais telefons, lai to varētu iemūžināt. "Tā, ka tagad ir tikai dziesma," stāsta "Delfi' lasītāja.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!