Jaunā gada pirmajā dienā bēdīgs skats pavēries Kuldīgā - tur ar atklātu liesmu nodegusi Ziemassvētku eglīte, ziņo vairāki "Delfi" aculiecinieki.

"Pilsētas laukuma Ziemassvētku egle aizdedzināta," ziņo "Delfi" aculiecinieks Pēteris.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece portālam "Delfi" solīja plašāku informāciju sniegt otrdien.

Kā iepriekš portālam "Delfi" pastāstīja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Signeta Lapiņa, Kuldīgu rotā svētku egles gan Rātslaukumā, gan pilsētas laukumā.

Galvenā svētku egle, kas grezno Rātslaukumu, ir Snēpeles pagasta "Nornieku" saimnieku Pētera Gobzema un Andas Šīmanes dāvana svētkos un tā sniedzas apmēram 10 metru augstumā, bet pilsētas laukumam piemērota egle atrasta augam nomaļā vietā uz pašvaldībai piederošas zemes, tā ir aptuveni septiņus metrus augsta.

Kā atzīmēja Lapiņa, lielākā daļa rotājumu eglītēm izmantoti no iepriekšējiem gadiem. Rātslaukuma egli rotā 100 metrus "Ice Light" mirgojošu lampiņu virtenes, pieci komplekti dekoratīvo bumbu, kas tumsā spīd, 45 lielas izgaismotas bumbas, kuras krāšņi nokrāsojuši novada bērni, vecāki un skolotāji, kā arī 25 spoguļbumbas, kas šogad iegādātas no jauna, pastāstīja Kuldīgas pašvaldības pārstāve.

Savukārt egle pilsētas laukumā izrotāta ar 70 metriem "Ice Light" mirgojoša "lietus" lampiņu virtenēm, 70 metru oranžas krāsas lampiņu virtenēm, 10 lielām spīdošām pārsliņām, kā arī ar 45 apgleznotām bumbām, kuras tapušas ar bērnu, vecāku un skolotāju palīdzību – ikvienam bija iespēja tās apzīmēt vai citādi izdekorēt.

Kopējās izmaksas abām eglēm Kuldīgā ir 4500 eiro, kurās iekļautas egļu transportēšanas, uzstādīšanas, dekorāciju un pašas egles dekorēšanas izmaksas.

Eglītes iedegšanas pasākums Kuldīgā noticis 2. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!