Foto: DELFI

Šī gada 12.janvārī maestro Raimonds Pauls atzīmē savu 77 gadu jubileju.

Dzīvā klasiķa tituli diez vai var tikt izvietoti vienā lapā. Sākot ar PSRS Tautas skatuves mākslinieka, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda biedra, Triju Zvaigžņu ordeņa, Krievijas Federācijas Goda ordeņa kavaliera un beidzot ar daudzu citu Latvijas un citu valstu apbalvojumu tituliem.

Pauls ir sarakstījis mūziku sešiem mūzikliem, trīs baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, kā arī teātra izrādēm. Komponista dziesmas 11 reizes ir uzvarējušas Mikrofona dziesmu aptaujā.

Šķiet, pēdējā laikā Raimonda Paula vārdu visbiežāk piemin saistībā ar jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis". Tas būtu saprotami, jo Maestro ir viens no konkursa dibinātājiem. Pirms aptuveni  nedēļas Pauls paziņoja, ka konkursa organizēšanā un jauno izpildītāju vērtēšanā vairs nepiedalīsies. Kā iemeslu Maestro min to, ka viņš ir zaudējis ticību konkursa lietderībai un ka tas pēdējā laikā ir palicis par tā galvenā producenta Igora Krutoja "ģimenes padarīšanu". Taču arī citus gadus pirms "Jaunā viļņa" Pauls ir izteicis šaubas par savu piedalīšanos, un tomēr savus plānus ir mainījis. Kā būs šogad, rādīs laiks.

Sveicam Raimondu Paulu jubilejā, vēlam viņam stipru veselību un radošus panākumus! Pievienoti foto no "Jaunā viļņa 2011".


Redakcijas piebilde! Pirms diviem gadiem, svinot Raimonda Paula 75.dzimšanasdienu, aicinājām lasītājus izveidot iemīļotāko komponista melodiju topu, kuru joprojām varat atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!