Foto: DELFI Aculiecinieks
Ķīpsalas izstāžu zālē no 28. februāra līdz 3. martam norisinājās starptautiskā izstāde "Skola 2013". Topošie studenti izstādē var iepazīties ar augstākās izglītības iespējām gan Latvijā, gan ārzemēs. Informāciju var uzzināt par dažādām programmām, iestāšanas noteikumiem un prasībām, mācību procesu un studentu dzīvi.

Paralēli šajās dienās notika arī starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas grāmatu izstāde 2013". Ķīpsala pilnība pārvērtās par grāmatu pilsētu un satikšanās vietu rakstniekiem, izdevējiem, tulkiem un lasītājiem. Apmeklētāji izmantoja arī iespēju iegādāties grāmatas par izdevīgām cenām.

Izstādes rīkotāji bija izveidojuši arī grāmatu apmaiņas punktu, kurā jau sen izlasītas grāmatas varēja iegūt jaunus saimniekus un jaunu dzīvi.

Atnācu uz izstādi ‘Skola 2013’, bet iestājos armijā un devos uz Mali


Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai piesaistītu jauniešus dienēt Latvijas armijā un mācīties Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, bruņoto spēku pārstāvji piedalījās izstādē "Skola 2013".

Ar informāciju, kas bija skatāma uz stendiem, ekipējumu, ieročiem un citu militāro aprīkojumu izstādes apmeklētājus iepazīstināja Nacionālās aizsardzības akadēmijas kājnieku brigāde, Militārā policija un krasta apsardze. Ar militāro romantiku piesaistītas tika arī sieviešu kārtas apmeklētājas.

Bija iespējams iepazīties arī ar mierīgākām profesijām, ne tikai dienestu bruņotajos spēkos. Piemēram, uzzināt par iespējām studēt stomatoloģiju, kļūt par masieri, kosmetologu vai galdnieku.

Kopumā es jau kārtējo reizi izstādē pārliecinājos: "Visas profesijas ir vajadzīgas, visas profesijas ir svarīgas!"


Drukātā grāmata vēl nav mirusi


Foto: DELFI Aculiecinieks

Grāmatu izstādē, kura piedalījās dažādas izdevniecības, norisinājās grāmatu un ar izdevniecībām saistītu produktu tirdzniecība. Daudzpusīgu asortimentu piedāvāja tādas izdevniecības kā "Atēna", "Avots", "Dienas Grāmata", "Jāņa Sēta", "Jāņa Rozes Apgāds", "Jumava", "Kontinents", "Latvijas Grāmata", "Madris", "Nordik", "Pētergailis", "RaKa", "Zinātne", "Zvaigzne ABC" un citas."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!