Foto: DELFI Aculiecinieks
Haminā izsēdies Somijas armijas desants. Par desantu gan te var runāt gan tiešā, gan arī pārnestā nozīmē - no 29.jūlija līdz 2. augustam Somijas mazajā pilsētā Hamina notiks Starptautiskais militārās mūzikas festivāls, portālu „Delfi” informēja aculiecinieks Leons Stiprais.

Pēc somu karavīriem Haminas pilsētā ieradīsies japāņu, angļu, vācu, krievu un norvēģu militāro muzikantu vienības.

Kā parasti, pirms tam Somijas armijas muzikanti Haminas baznīcā sniedza pateicības koncertu.

 Šoreiz tas atnesa vairākus pārsteigumus. Pirmkārt, parastā pūtēj orķestra vietā uzstājās militārais stīgu ansamblis. Tas ir, muzikanti spēlēja tikai vijoles, čellus, kontrabasus, flautas un citus salona mūzikas instrumentus. Un spēlēja ļoti labi.

„Kā klasiskās mūzikas fans, esmu daudz klausījies Verdi, Vāgnera, Bēthovena, Čaikovska un citu komponistu skaņdarbus. Tāpēc varēju novērtēt gan solistu, gan visa ansambļa sniegumu," raksta aculiecinieks

Izbrīnīja diezgan kalsna puiša- Rasmus Berlunda ( Rasmus Bärlund) dziedājums. Protams, jaunajam baritonam vēl daudz jāmācās un jāattīsta savas diafragmas un krūšu apjoma varējums.

Labi spēlēja arī citi muzikanti un solisti. Pilnībā klausītājus apbūra Antonio Vivaldi un Pētera Čaikovska mūzika. Nobeigumā skanēja Ārne Jokela (Aarne Jokela) skaņdarbs "Pēdējais pavasaris".

„Tomēr izbrīnu man radīja pavisam cits atklājums. Otrajā dienā, mēģinājuma laikā veicu dažus foto uzņēmumus Haminas pilsētas Bastiona estrādē. Fotogrāfijās ieraudzīju, ka ar īstiem durkļiem bruņotie karavīri bija vakardienas smalkie muzikanti. Tiešām, te var runāt par ļoti apdāvinātiem un drosmīgiem puišiem, kas tiešām ir pelnījuši daiļā dzimuma sajūsmu un ovācijas," rezumē aculiecinieks. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!