8.martā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" notika pasaulē pazīstamās skotu izcelsmes dziedātājas Megijas Reilijas koncerts.

Reilijas vārds plašai auditorijai kļuva pazīstams pateicoties sadarbībai ar komponistu un taustiņinstrumentālistu Maiku Oldfīldu. Dziesmas "To France", "Moonlight shadow", kā arī "Family Man", kas dziedātājai 1984. gadā atnesa ASCAP (Amerikas komponistu, autoru un izdevēju biedrības) balvu, ir palikušas 20.gadsimta nogales mūzikas vēstures lappusēs kā unikāls ieguldījums. Šeit, protams, jāsaka paldies ne tikai Oldfīldam, bet arī Reilijas gaišajam balss tembram.

Pēdējos gados Reilija ir nopietni pievērsusies skotu mūzikas motīviem. 2013.gadā festivālā "Glasgow's Celtic Connections festival Tron Theatre", prezentējot jauno albumu, dziedātāja atklāja pavisam jaunas un vēl nedzirdētas daiļrades nianses, izpildot skaņdarbus mūsdienu ķeltu stilā.

Koncerta laikā interesenti varēja iegādāties Megijas iedziedātos mūzikas albumus. Pēc koncerta dziedātājas talanta cienītājiem bija iespēja aprunāties ar mākslinieci un savā īpašumā iegūt Reillijas autogrāfus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!