Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 7.martā koncertzālē "Palladium" uzstājās pašmāju rokgrupa "Sīpoli". Lai gan koncerts nebija plaši apmeklēts, tomēr lielākā daļa klausītāju bija patiesi grupas fani, kuri dziedāja un dejoja līdzi gandrīz visām dziesmām, un ar ovācijām atbalstīja mūziķus.

Tikai maza daļiņa no apmeklētājiem bija iemaldījušies uz koncertu, kas nāca paskatīties, kas tie tādi "Sīpoli" ir. Jaunākajai paaudzei šī grupa vairs nespēlē to svarīgo lomu, kāda tā bija pirms 25 gadiem. Iespējams, daudzi no jauniešiem atpazīst tikai atsevišķas grupas dziesmas, kaut gan viss "Sīpolu" repertuārs ir oriģinālitātes un profesionāla izpildījuma piesātināts. Tas ir ne tikai par Mārtiņa Brauna mūziku, bet arī Nika Matvejeva un pārējo mūziķu sniegumu. "Sīpoli" koncertē reti, un varēja redzēt, ka mūziķi izbauda koncertu un spēlē no visas sirds.

Arī es esmu no jaunās paaudzes un tāpēc pirms koncerta apmeklējuma internetā palasīju par grupu pieejamo informāciju. Likās ļoti daudzsološi - leģendāra grupa, kuras daudzas dziesmas uzskatāmas par Latvijas mūzikas un kultūras neatņemamu sastāvdaļu. Grupa, kuras novatoriskais ārtroks ticis novērtēts un godalgots daudzos festivālos Latvijā un ārzemēs. Diemžēl pēc koncerta domas nemainīju - šī grupa ir citas paaudzes grupa, ne manas. "Sīpoli" tika izveidoti 1974.gada nogalē, kad es saviem vecākiem pat plānos vēl nebiju, tāpēc man noteikti nav saprotamas viņu dziesmās ietvertās alkas pēc brīvības un vienotības.

Mans subjektīvais viedoklis ir, ka "Sīpoli" organizēja koncertu "Palladium" tikai pateicoties Jauns mēness panākumiem - divi koncerti "Palladium" un vasaras koncerts festivālā "Positivus".

Man ir prieks par grupu, ka arī pēc tik daudz gadiem tai ir savi uzticīgie fani, kuri nāk uz koncertiem, dzied līdzi, izbauda koncertus un uzmundrina mūziķis un ka ir mūziķi, kuri spēj savus klausītājus iedvesmot vēl joprojām. Tomēr katrai paaudzei ir savi elki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!