Foto: DELFI Aculiecinieks
Kā zināms, Latvijas bērni un jaunieši gadu no gada ar izciliem panākumiem startē starptautiskajos mākslas konkursos un izstādēs, saņemot augstākos apbalvojumus - zelta, sudraba, bronzas medaļas un sertifikātus.

Šogad, 41. Pasaules bērnu zīmējumu konkursā Taivānā, Latvijas bērni saņēmuši 3 Zelta un 1 Sudraba medaļu, kā arī 21 sertifikātu. Par vienu bronzas medaļu vairāk ir tikai Japānai, tātad Latvija 48 valstu un vairāk kā 10 000 darbu konkurencē ieņem 2. Vietu pasaulē!

Zelta medaļas Latvijai šogad ieguvuši: Kitija Rasmane, Baldones mākslas skola; Līva Vilnīte, Jūrmalas mākslas skola; Kristiana Zepa, Ķekavas Mākslas skola. Sudraba medaļas īpašniece: Marta Bergmane, Jāņa Anmaņa Bērnu Mākslinieciskās Fantāzijas Akadēmija.

Medaļas bērniem pasniedza Taipejas Misijas Latvijā vadītājs Deivids Vangs svinīgajā pasākumā, kas 8. oktobrī tika rīkots Rīgā, viesnīcā Radisson SAS Daugava, par godu Ķīnas Republikas Taivānas dibināšanas gadadienai. Savukārt sertifikātu pasniegšanu Latvijas laureātiem Taipejas Misija Latvijā organizē 22. oktobrī.

Zelta atslēga šiem Latvijas starptautiskajiem panākumiem ir Latvijas unikālā mākslas izglītības sistēma. Latvijā darbojas 145 pašvaldību profesionālās ievirzes mākslas un mūzikas izglītības iestādes, kurās mācās 20 905 audzēkņi. No tām 60 ir mūzikas skolas, 35 mākslas skolas un 48 mūzikas un mākslas skolas. Jācer ka neskatoties uz finansiālām problēmām, valsts arī turpmāk atradīs līdzekļus kā saglabāt un uzturēt mākslas un mūzikas skolas- šo mūsu valsts kultūras bagātību, un Latvijas vārds arī turpmāk lepni skanēs pasaulē.

Tālivaldis Muzikants

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!