Foto: DELFI Aculiecinieks
Šogad nu jau piecpadsmito reizi Jelgavā notiek Ledus skulptūru festivāls. Iespējams, kāds teiks: cik var, neko jaunu tur parādīt tur neizdosies. Bet jelgavnieki ir spējuši sevi pārspēt un uzrīkot vēl nebijušu pasākumu, kuru vērts apmeklēt katram.

Pirms vērās vaļā festivāla parka vārti, pie visām trim ieejām izveidojās milzīgas rindas. Kad vārti atvērās, cilvēki metās iekšā, it kā būtu par velti dalītas deficīta preces.

Patiesībā festivāla viesus gaidīja nebijuši pārsteigumi. Pirmkārt, vecās skatuves vietā tika uzbūvēta jauna, kas atgādina grupas U2 pēdējās koncerta tūres skatuvi. Festivālu atklāja Jelgavas deju studija "Benefice" ar savām lieliskām dejām, kuras tika pielāgotas jaunai skatuvei un skatītāju laukumam. Meitenes un puiši no deju studijas visiem apmeklētajiem dāvāja pozitīvas izjūtas. Iedvesmotie apmeklētāji devās aplūkot 30 mākslinieku gara darbus, kas ir krietni vairāk, nekā iepriekšējā gadā. Šogad festivāla tematika ir "Planēta "Ledus"".

Nedaudz nosalstot, apmeklētāji atkal pulcējās pie skatuves, kur viņus ar ritma un uguns šovu iesildīja grupa "Pulsa efekts". Vakaru turpināja multimediāls Ledus planētas stāsts, kurš tika projicēts uz bijušās linu fabrikas ēkas un blakus stāvošā angāra sienām. Pēc tam sekoja festivāla atklāšana un uzvarētāju paziņošana. Bet ar to vakars nebeidzās. Festivāla viesus turpināja priecēt jaukā meiteņu trijotne "Lady`s sweets", kuras, spītējot aukstumam, dāvāja savas dziesmas un apbūrušos smaidus. Meiteņu sniegumam sekoja uguņošana. Uz skatuves kāpa Kārlis Īle ar savu daiļo palīdzi, lai 40 minūšu laikā no 125 kg smagā ledus kluča izveidotu smaidīgas saulītes skulptūru. Ar to vakars vēl nebeidzās, un visus apmeklētājus ar savu daiļradi priecēja grupa "Musiqq". Laiks palidoja pavisam nemanot un atstāja ārkārtīgi pozitīvas emocijas, kas noteikti saglabāsies turpmākos vakarus, jo organizētāji sola jaunus pārsteigumus. Ja bijāt izdomājuši, ka nebrauksiet uz festivālu, tad jums vēl ir laiks to pārdomāt. Tas ir tā vērts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!