Foto: DELFI Aculiecinieks
28. septembrī norisinājās tūrisma rallija "Ventas rudens 2013" 5. posms, portālam "Delfi" pastāstīja aculieciniece Ilze.

Fotoorientēšanās dalībniekiem kontrolpunkti bija jāmeklē senatnīgajā Kuldīgā, Saldū, Skrundā un daudzās citās brīnišķīgās vietās Kuldīgas un Saldus pusē 350 kilometru garumā. Pasākumā piedalījās 60 autofotoorientēšanās ekipāžas.
Jau trešo gadu sacensību dalībnieki piedalās "Labo darbu" akcijā un kopīgi paveic kādu sabiedriski lietderīgu darbu.

Šajā gadā "Labo darbu" kontrolpunkts bija Kazdangā, barona Manteifeļa celtajā Kazdangas pilī. Katrai komandai bija mājasdarbs - jāsagatavo fotorāmītis, kurā ievietot A5 formāta attēlu. Rāmītī katra komanda pēc izvēles ierāmēja sagatavotos putnu un zvēru attēlus un pēdu nospiedumus. Visi rāmīši ar attēliem tiks izmantoti Kazdangas muzejā.

Kopā Kazdangu apmeklēja 53 no reģistrētajām 60 autofotoorientēšanās ekipāžām, atstājot muzejam dažnedažādus jaukus un interesantus fotorāmīšus. Tie ir gan paštaisīti no dažādiem dabas materiāliem – apdarināti ar gliemežvāciņiem, akmentiņiem, sūnām, zīlēm, gan no puzles gabaliņiem un auto, viens pat ar ēdamām lietām – riekstiem, rozīnēm un konfektēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!