Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs padalījies ar iespaidiem no "Pikto putnu" spēlēm Somijā, kuras – par spīti atkusnim – pulcēja kopā Haminas iedzīvotājus.

"Jau mēnesi iepriekš visu Haminas pisētu greznoja plakāti, ka 30. janvārī notiks ziemas prieki kopā ar "Dusmīgajiem putniem".

Tā ir populāra video spēle "Angry Birds", kas radīta Somijā 2009. gadā.

Atkusnis krietni papūlējās lai šis šovs nenotiktu. Tikai ne somiem. Somi saka: "Nav slikts laiks, ir slikts apģērbs."

Pilsētas parka slidkalniņš arī bija pret bērnu prieku atņemšanu. "Angry Birds" putniem brīžiem gāja pavisam grūti. Somu bērni viņus gan apmīļoja, gan bariem raustīja to aiz astes.

Puikas cītīgi šāva ar milzīgām kaķenēm pa apaļajām putnu galvām. Somu bērni labprāt ģērba kājās slēpes un sniega kurpes,lai mērotos spēkiem un izbaudītu ziemas priekus.

Vecāki aizrautīgi fotografēja savus mazuļus kopā ar putnu dzīvajām lellēm.

Protams, visos stūros bija pieejamas uz ugunskura ceptas desiņas. Arī blakus esošā tirgus laukumā, sarkanajā teltī vietējās beisbola biedrības cilvēki ēdināja apmeklētājus.

Labs piemērs, kā līdzīgus priekus organizēt Latvijas pilsētās," raksta Leons Stiprais.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!