Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šoreiz nekādas mistikas. Domāju, ka daudzi "Delfi" lasītāji šo unikālo fotogrāfiju ieraudzīs pirmo reizi mūžā," raksta portāla "Delfi" lasītājs Leons Stiprais.

"Interesējoties par dinozauru laikiem Somijā, Haminas pilsētas gada tirgū iegādājos reliktu gliemeža pārakmeņojušos artefaktu.

Šis relikts esot no Marokas raktuvēm. Vecums 300 miljoni gadi. Tātad Paleozoja laikmets (540-298 miljoni gadi pirms mūsdienām). Šajā laikā aizsākās dižā dinozauru ēra.

Fotografējot šo pārakmeņojošo, slīpēto brīnumu, ieraudzīju brīnišķīgu seno jūras augu attēlojumu.

Tā ir fotogrāfija. Kā zināms, fotogrāfijai (ne digitālai) ir vajadzīga gaisma, cieta virsma un sāļi. Acīmredzot šādas fotogrāfijas var atrast uz daudziem arheoloģiskajiem izrakteņiem.

Bez fotogrāfijām daba mums ir atstājusi arī pārakmeņojušās skulptūras. Bijušos jūras dzīvniekus un pat viņu olas.

Dzintars satur sevī arī reliktos kukaiņus un pat dzīvniekus. Arī pirmatnējo gaisa sastāvu.

Dzintara vecums ir krietni mazāks. Senākajam varētu būt 90 miljoni, jaunākajam 40 miljoni gadu.

Latvijā ir vismaz divas vietas kur zinātkārie varētu atrast tādas fotogrāfijas. Tas būtu Latvijas Dabas muzejs un Latvijas Universitātes Ģeoloģijas muzejs."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!