Foto: DELFI Aculiecinieks
Šogad Somijas pilsētas Haminas pavasara pusmaratons tika pārcelts un norisinājās rudenī, un par tur piedzīvoto portālam "Delfi" no Somijas stāsta Leons Stiprais.

''Apbrīnoju somu māku organizēt sporta sacensības, nebloķējot satiksmi. Brīvprātīgie zaļās vestēs, kas līdzīgas policistu vestēm, un ar sarkanām stop zīmēm rokās bloķē satiksmi tikai tad, kad skrējējs šķērso brauktuvi. Pats skrējiens notiek tikai pa gājēju ietvēm.

Joprojām apskaužu somu sportistu māku "lidot". ''Tas esot somu lielais noslēpums,'' reiz man teica vecs soms. Spēkus tas prasa lielus, jo sportisti pēc finiša, burtiski gāzās no kājām. Somiem nav kompleksu - skrien jauni un veci, kalsni un apaļi - tomēr skrien, par spīti visam.

Šoreiz sacensības palīdzēja noorganizēt arī Haminas pilsētas garnizona karavīri. RUK ceremoniju laukums bija pārvērsts par automašīnu stāvlaukumu. Tur satiksmi regulēja karavīri. Sotilaskoti karavīru klubs bija atvērts sportistiem: atpūtai, kafijas un uzkodu baudīšanai.

Stadionā karavīri piedāvāja dzeramo ūdeni un izsniedza pusmaratona piemiņas medaļas.

Fotografēju debesīs lidojošās zosis un tur esošo mēnesi. Vienā no fotogrāfijām pamanīju ''NLO''. Fotogrāfija nav viltojums, tomēr domāju, ka tas bija manis nepamanīts putns. Ļoti līdzīgi lido sīļi.

Galīgam lēmuma pieņemšanai publicēju fotogrāfiju saviem cienījamiem ''Delfi'' lasītājiem.

Tā rodas leģendas,'' svētdien no Somijas pilsētas Haminas raksta Leons Stiprais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!