Foto: DELFI Aculiecinieks
Arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, Kannu kinofestivālā lija lietus. Tomēr trešajā festivāla dienā visus viesus un skatītājus aplaimoja saules stari un skaidras debesis," raksta "Delfi" aculieciniece Alla.

"Katru dienu stundu pirms parādes norisinājās uzkopšanas darbi un sarkanā paklāja nomaiņa. Pašvaldības policija ir aplenkusi visu festivāla teritoriju. Tiem, kas vēlas fotografēt slavenības vai vienkārši būt tuvāk centrālajai notikumu vietai, ir atvēlēta neliela zona tieši pie ieejas.

Taču bez trepēm tāpat neko nepanāksi, tāpēc vietas ir jāieņem trīs dienas pirms festivāla atklāšanas, savukārt festivāla norises laikā vietas zonā jāieņem līdz 9.00. Pēc tam pieeja zonai tiek slēgta. Valda pamatīga šaurība, bet visi ir laimīgi – iepazīstas ar kaimiņiem un dzīvo "brīvmākslinieka" dzīvi. Tā kā festivāla laikā vienmēr līst, tad problēma kļūst sarežģītāka, taču tas nevar atturēt īstu fotogrāfu.

Visā festivāla atklāšanas laikā virzienā uz norises vietu bija slēgta satiksme, taču visiem bija svētku noskaņa. Visi centās izrādīt, cik sagatavojušies viņi ir šim pasākumam. Cilvēki pastaigājās, izrādot savus skaistos apģērba gabalus, un fotografējās, kad vien bija tāda izdevība. Tomēr nokļūt līdz Kannām ar automašīnu bija problemātiski.

Kā parasti pēc kinofestivāla Kannās, ballīte pārceļas uz Monako, kur visi jau ir sagatavojušies "Formula -1" trasei."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!