Foto: PantherMedia/Scanpix
Nedēļas nogalē Jevgēņijs ar draudzeni no Latvijas aizbrauca paviesoties Tallinā. Kārtīgi izstaigājušies pa vecpilsētu, pārītis devās uz "Rimi", lai nopirktu ko ēdamu, taču ar viņiem atgadījās kas neparasts, raksta "rus.delfi.lv".

"Izvēlējāmies produktus, aizgājām pie kases, kasierei sniedzu naudu. Pēkšņi pārdevēja sāk man kaut ko klusām teikt. Es nesaprotu, par ko ir runa un saku viņai krieviski: "Es nezinu igauņu valodu,"" stāsta Jevgēņijs. "Kasiere paņēma manu čeku un uz tā sāka kaut ko rakstīt. Kad saņemu čeku atpakaļ, lasu: "Mācies igauņu valodu, tas ir svarīgi." Es viņai uzrakstīju atbildi: "Esmu no Latvijas. Kasiere man atbild: "Sorry."

Jevgēņijs turpina savu stāstu, atklājot, ka aiz viņa rindā stāvējis arī kāds puisis no Rīgas, kurš par redzēto esot bijis šokā. Kasierei viņš esot pavaicājis: "Do you speak English?" Tad viņa aizbēgusi prom.

"Nākamajā reizē, kad būšu Tallinā, dialogu uzsākšu angliski. Mēs taču esam Eiropā un angļu valoda uzskatīta par vienu no oficiālajām valodām. Paldies par laipno uzņemšanu!"

Citiem Tallinas viesiem Jevgēņijs ierosina, dodoties uz veikalu "Rimi", līdzi ņemt igauņu sarunvalodas vārdnīcu.

Par notikušo tūrists ierakstījis arī tirdzniecības tīkla "Facebook" vietnē, pagaidām nekāds komentārs nav saņemts.

Latvijas Vājdzirdīgo asociācija mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka "Rimi" kasiere ar Jevgēņiju sazinājās rakstiski, jo ir nedzirdīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!