Foto: DELFI Aculiecinieks
Naktī uz ceturtdienu ugunsgrēks izcēlies sešstāvu viesnīcā "Berliner Tor" Berlīnē. Ugunsgrēkā zaudējumus cietuši 10 latviešu strādnieki no Latvijas būvuzņēmuma "Easy Building", informēja uzņēmuma pārstāvji.

Vācijas galvaspilsētas priekšpilsētā izvietotajā viesnīcā "Berliner Tor Am Rehhahn" ugunsgrēks trešdienas naktī izcēlies ēkas ceturtā stāva istabiņā, vēsta ziņu portāls "BZ-Berlin". Liesmas pārņēmušas visu celtni un dzēstas līdz ceturtdienas rītam. Ēkas vairāki stāvi un jumts ugunsgrēkā nopostīti pilnībā, no tās evakuēti 300 iemītnieki, seši no kuriem cietuši, saelpojoties dūmus. Degšanas iemeslus šobrīd izmeklē policija.

"Mūsu puiši knapi paguva izglābties. Vēl pusminūte un, iespējams, viņi vairs nepaspētu, jo dūmi jau bija pilnībā ieskāvuši iekštelpas," stāsta "Easy Building" valdes loceklis Arnis Laus. Viņa uzņēmums degušajā viesnīcā bija izmitinājis 10 darbiniekus no Latvijas. Liesmas "aprijušas" vīriešu personīgās mantas, tostarp datorus, drēbēs glabātu sīknaudu, kā arī dažas uzņēmumam piederošas lietas. Vienīgais, ko izdevies izglābt, personas apliecinošos dokumentus, stāstīja Arnis.

Nakti kopā ar citiem no viesnīcas evakuētajiem latviešu strādnieki pavadījuši kādā sporta zālē Berlīnē, bet uzņēmuma īstenotie būvdarbi apturēti.

"Berlīnē mums ir divi būvobjekti. Septiņstāvu daudzdzīvokļu nams un septiņstāvu viesnīca Berlīnes centrā," sacīja Laus, piebilstot, ka personīgās mantas vīriem bijušas apdrošinātas un ka uzņēmums sācis jaunas apmešanās vietas meklējumus.

SIA "Easy Building" dibināts 2010. gadā un nodarbojas ar dažādu ēku celtniecību, pielietojot Austrijas kompānijas "VST Group" nenoņemamās veidņu sistēmas. Komandā ir 26 darbinieki, tostarp arhitekti, montāžnieki, būvdarbu un projektu vadītāji, kā arī citas ar uzņēmuma vadību saistītas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!