"Pārsteigums, ka zaļajā Biķernieku masīvā ir atrodama tik piesārņota teritorija," raksta portāla "Delfi" lasītājs Normunds.

"Pastaigas laikā nejauši iemaldījos kādā Šmerļa ielas atzarā starp "Rīgas kinostudijas" teritoriju un Eizenšteina ielu. [..]

Pēc visa spriežot, tas ir izbijis auto kooperatīvs. Teritorija ir nenožogota, tajā ir daži sabrukuši un izdemolēti sīkāki objekti un lielākas būves, kas ir vienkārši izdemolētas. Visur, kur vien skats paveras, redzamas izlietotu riepu kaudzes un gan sasistas, gan veselas, no logiem izņemtas stiklu rūtis, un cita "roida"," ar novērojumiem dalās Normunds.

Jau vēstīts, ka "Delfi Aculiecinieks" sadarbībā ar SIA "Eco Baltia grupa" izsludina konkursu "Pieķer būvgružotāju! II", kurā portāla "Delfi" lasītāji ir aicināti iejusties vides reportieru ādā un ziņot par nelegālo būvgružu vietām, sūtot savus foto vai video.

Iesūti savu materiālu šeit.

Kā informē Rīgas dome (RD), fotogrāfijas nodotas RD Administratīvai inspekcijai.

Šobrīd inspektori apseko šo teritoriju. Īpašniekiem tiks sastādīts protokols, norādot termiņu pārkāpuma novēršanai un teritorijas sakopšanai.

Ja noteiktajā termiņā īpašnieks nesakops teritoriju, viņam tiks piemērots naudas sods, kas fiziskām personām ir līdz 350 eiro, bet juridiskām personām līdz 1400 eiro.

Tajos retajos gadījumos, kad īpašnieki teritoriju nesakopj arī pēc soda naudu uzlikšanas, teritoriju sakopj tā Rīgas Izpilddirekcija, kurā piegružotais īpašums atrodas, pēc tam izdevumus piedzenot no īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!