Foto: DELFI Aculiecinieks
Kopš otrdienas vienā no nama Rīgā, Matīsa ielā 27 dzīvokļiem pa karstā ūdens krānu tek melns ūdens, ziņo aculieciniece Marina. Uzņēmums "Rīgas ūdens" to skaidro ar ūdensvada avāriju.

"Otrdienas vakarā vēlu pārnācu mājās un gribēju nomazgāties vannā. Nācās kāpt melnā ūdenī. Tagad arī vanna ir netīra. Šodien tas pats. Sanāk, ka maksājam, bet no ūdens jēgas nav nekādas," stāsta Marina.

"Rīgas ūdens" portālu "Delfi" informēja, ka otrdienas rītā Stabu un Tērbatas ielas krustojumā plīsis ūdensvads. Avārijas darbu laikā radās tehnoloģiski sarežģījumi, tāpēc vairākos namos Rīgā konstatēja ūdens uzduļķojumus.

"Ūdenim, kas tek pa krānu, piejaukts klāt mangāns. Nepievilcīgs ūdens ir tikai vizuāli, bet tas nav kaitīgs veselībai. Pirms lietošanas ūdeni ieteicams nostādināt," pauž uzņēmuma preses pārstāvis Artūrs Mucenieks, piebilstot, ka "Rīgas ūdens" speciālisti atkārtoti skalos ūdensvadu aculiecinieces minētajā adresē, jo pašlaik nekur citur ūdens uzduļķojumi vairs neesot konstatēti.

Ūdens uzduļķojums otrdien skāris Aleksandra Čaka, Krišjāņa Barona, Matīsa, Stabu, Bruņinieku un citu vēsturiskā centra apkaimes ielu ēkas.

Otrdien "Rīgas ūdens" ziņoja, ka ka ūdens uzduļķojumi pilnībā izzudīs līdz trešdienas novakarei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!