Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdien Rīgas kanālā pie Bastejkanla pamanīts "ronim līdzīgs objekts", portālam "Delfi" ziņo aculieciniece Dace.

"Kanālā pie Bastejkalna ieraudziju ronim līdzīgu objektu, kura ceturtdien, 10. augustā, tur vēl nebija," ziņo Dace.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāls "Delfi" Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā noskaidroja, ka Rīgas kanālā, pie Bastejkalna izvietotais vides objekts – ronis, kuram ir ūsas un cepure – tur nokļuvis Rīgas svētku programmas ietvaros.

"Pēc Vides pārvaldes rīcībā esošās informācijas objekts pilsētas kanālā izvietots Rīgas pilsētas svētku programmas ietvaros. Vides pārvalde saskaņoja objekta izvietošanu, ja tas netraucēs peldlīdzekļu satiksmei kanālā," atzīmē Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšniece Evija Piņķe.

Gluži pretēju komentāru sākotnēji sniedz Rīgas domes oficiālais runasvīrs Uģis Vidauskis. Vēlāk viņš to gan koriģē.

Sakotnēji Vidauskis portālam "Delfi" sūtītā vēstulē norāda, ka skulptūra Rīgas kanālā ir pašdarbība un tās izvietošana nav saskaņota ar pašvaldību, kā arī – skulptūru uzdots demontēt. Tomēr pēc brīža Vidauskis komentāru precizē, akcentējot, ka Mājokļu un vides departamentā objekts un tā uzstādīšana ir saskaņota.

"Iepriekš sniegtā informācija bija no "Rīgas Mežiem", kurus, diemžēl, kā taritorijas uzturētājus Vides pārvalde nebija painformējusi," sacīja Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!