"Delfi" aculiecinieks Maksims 10. septembrī Rīgā, Maskavas ielā, novēroja vairākas policistu motociklistu ekipāžas braucam pa gājēju ietvi. "Viņiem viss ir atļauts?" neizpratnē vaicā Maksims.

Valsts policijā portālam "Delfi" skaidro, ka konkrētajā dienā likumsargi bija saņēmuši informāciju par it kā iereibušu kompāniju Maskavas ielā. Tika ziņots, ka kompānija skaļi uzvedas un traucē sabiedrisko kārtību. Pārbaudot operatīvo informāciju, tā tomēr neesot apstiprinājusies.

Kā informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte, policijas motociklu pārvietošanās pa ietvi ar iedegtām zilām mirgojošām bākugunīm ir saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumu 33. punktu. Noteikumos teikts, ka iedegtai mirgojošai zilai bākugunij bez ieslēgta speciāla skaņas signāla ir tikai brīdinoša nozīme. Bākugunis var izmantot, brīdinot par nelaimes nelaimes gadījumu (piemēram, ceļu satiksmes negadījumu), kā arī pavadot transportlīdzekli (kolonnu).

Noteikumi paredz, ka transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir iedegta mirgojoša zila bākuguns bez ieslēgta speciāla skaņas signāla, nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, izņemot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī šo noteikumu 98. punktā minēto aizliegumu mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt pa ietvēm, gājēju ceļiem, velosipēdu ceļiem, gājēju un velosipēdu ceļiem vai kopīgiem gājēju un velosipēdu ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!