Foto: DELFI Aculiecinieks
Ķengaragā kāds iedzīvotājs aicina pievērst uzmanību Jaunrozes ielas 2/2 ēkai, kas esot ugunsnedrošā situācijā, portālam "Delfi" ziņo kāds iedzīvotājs.

Viņš stāsta, ka pēdējā gada laikā minētās ēkas iedzīvotājiem pastāvīgi tiekot bojāta tehnika un gaismas padeve neesot stabila.

"Elektrības kabeļi nav mainīti aptuveni 50 gadus kopš ēkas uzbūvēšanas. No elektrības kastes, kas atrodas pirmajā stāvā, pastāvīgi lido dzirksteles, un tā aizdegas," stāsta lasītājs.

Šādu ainu ēkā iedzīvotāji piedzīvoja arī svētdienas naktī: "Dzīvokļos raustījās gaisma, tāpēc daļa cilvēku izgāja ārā. No elektrokastes lidoja dzirksteles un tā skanēja. Avārijas dienests pēc ilgiem lūgumiem ieteica vērsties namu pārvaldē."

Taču iedzīvotājs ar to nav mierā, jo namu pārvalde "tikai prot ņemt naudu par ēku apkalpošanu" savukārt organizācijas, kas par to atbild, "nekādi nerīkojas, bet visu vainu noveļ viena uz otru. "Pļavnieku nami" liek vērsties pie "Latvenergo", bet viņi - atpakaļ pie pirmajiem."

"Lūdzu, palīdziet kāds, kamēr nav notikusi nelaime! Elektrokaste atrodas atklātā vietā, kur tai klāt var tikt arī bērni. Tā ir noklāta ar zirnekļu tīkliem, un no tās pastāvīgi nāk dzirksteles ārā. Vai tiešām namu pārvalde rīkosies tikai pēc tam, kad notiks nelaime?", jautā izmisušais iedzīvotājs.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" komentārs:

Informējam, ka minētā sadalne atrodas AS "Sadales tīkls" piederības robežās, līdz ar to AS "Sadales tīkls" ir atbildīgs par sadalnes savlaicīgu apkalpošanu un pienācīgu uzturēšanu.

Dzirksteļošana un gaismas mirgošana radās slikti savilkta savienojuma dēļ – trūkums ir novērsts.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" speciālisti par sadalnes tehnisko problēmu paziņoja SIA "Sadales Tīkls" pārstāvjiem – šodien (29.07.2014.) ap plkst. 9.00 SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" elektroinženieris ar SIA "Sadales tīkls" inspektoru veica sadalnes tehniskā stāvokļa apsekošanu. Pamatojoties uz apsekošanas laikā konstatēto, nekavējoties tika veikts sadalnes remonts – novērsta dzirksteļošana, kā arī gaismas mirgošana dzīvojamajā mājā. Kopumā sadalnes tehniskais stāvoklis ir apmierinošs.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" izteicis pieprasījumu AS "Sadales tīkls" veikt sadalnes tīrīšanu tuvākajās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!