Foto: DELFI Aculiecinieks
Satraucošus notikumus autostāvvietā Tilta ielā 32, kur atrodas "Rimi", piedzīvojusi "Delfi" aculieciniece Valentīna, kura neesot varējusi iekāpt savā automašīnā ne tikai tāpēc, ka cits autovadītājs bija novietojis nepareizi savu transporta līdzekli, bet arī tāpēc, ka tajā bijis atstāts liels un draudīgs suns, kurš traucēja viņai iekāpt savā automašīnā.

"Iznākot no "Rimi" vakar mani gaidīja pārsteigums," stāsta Valentīna. Viņa esot gājusi pie savas automašīnas, bet tad pamanījusi busiņu, kas bija pārāk tuvu noparkojies viņas automašīnai. "Kad slēdzu vaļā savas automašīnas durvis, mani sagaidīja vēl lielāks pārsteigums," norāda sieviete.

Viņu no aizmugures pārsteidzis suns, kurš pēkšņi parādījies pa busiņa logu. "Varētu pat teikt, ka es aizlidoju no tās mašīnas prom, kad pamanīju suni," apgalvo Valentīna. Sieviete visādi mēģinājusi piekļūt un iekļūt savā automašīnā, bet tas bijis neiespējami, jo busiņā esošais suns visu laiku skraidījis pa mašīnu un vaktējis viņu pie loga.

"Man nekas neatlika, kā gaidīt busiņa saimnieku," norāda Valentīna, atzīmējot, ka autostāvvietā staigājuši arī bērni un grūtnieces.

Viņu esot izbrīnījis fakts, ka busiņa saimnieks nemaz neaptvēris notiekošo un visu uzņēmis ļoti mierīgi. "Viņš apsēdās automašīnā un tā arī aizbrauca ar savu suni, kurš turpināja sēdēt pie loga," apgalvo autovadītāja, kura par notikušo vērsusies policijā.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis atgādina, ka Ministru kabineta noteikumos, kuros regulētas dzīvnieku labturības prasības, teikts, ka suņa īpašnieks drīkst īslaicīgi atstāt suni vienu, ja tas netraucē personu un transportlīdzekļu kustību, kā arī neapdraud cilvēku vai dzīvnieku drošību.

"Šajā gadījumā acīmredzami tas nav ievērots, līdz ar to saskatāms pārkāpums," portālam "Delfi" norādīja Sadovskis. Latvijas administratīvo pārkāpumu kodekss paredz, ka šādās situācijās policija var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu no septiņiem līdz 350 eiro.

"Šādos gadījumos iedzīvotājam ir jāsauc policija uz notikuma vietu, lai situāciju varētu atrisināt pēc iespējas ātrāk. Tā kā tas šajā gadījumā nav izdarīts, iedzīvotājam ir tiesības vērsties RPP ar rakstveida pieteikumu," aicina RPP pārstāvis.

"Delfi Aculiecinieks" aicina komentāros atbildēt, kāda būtu jūsu rīcība šādā gadījumā?

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!