Otrdien, 20. septembrī, remontdarbu vietā uz Krišjāņa Barona ielas, Rīgā autovadītāji izmantoja situāciju, lai spēkratus novietotu neatļautā vietā, ziņo aculiecinieks Pēteris Zālītis.

Rīga laikam kļūst par "pedantu" pilsētu, savā "Facebook" kontā raksta Pēteris Zālītis. Viņš min gadījumu, kad kaimiņi savas attiecības Rīgas mikrorajonā kārtojuši, izsaucot policiju, kura skrupulozi uzlika sodus par nepareizā virzienā novietotu auto stāvvietā. Tikmēr uz Krišjāņa Barona ielas autovadītāji nesodīti spēkratus novieto neatļautā vietā, neizpratnē ir Pēteris Zālītis.

Portāls "Delfi" situāciju skaidroja arī Rīgas pašvaldības policijā. Policijas pārstāvis Toms Sadovskis norādīja, ka ar bākugunīm aprīkotās un uz Barona ielas neatļautā vietā novietotās automašīnas ir tieši tādi paši spēkrati, kā jebkurš cits transprota līdzeklis.

"Dzeltenajai bākugunij ir tikai informatīva nozīme un tā neļauj atkāpties no ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas. Taču šajā gadījumā jāņem vērā, ka būvuzņēmējam līdz objekta pabeigšanai ir atļauts attiecīgajā vietā novietot automašīnas stāvēšanai, ja tām ir speciāla būvuzņēmēja izstrādāta un Rīgas domes Satiksmes departamenta apstiprināta caurlaide," skaidroja Sadovskis.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā Ilze Dimante sniedza pavisam īsu komentāru, sakot, ka uz pilnīgi visiem satiksmes dalībniekiem attiecas vienādi noteikumi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!