Foto: DELFI Aculiecinieks
"Auto īpašnieki kārtējo reizi Rīgā pazaudējuši ievērojamu skaitu auto stāvvietu. Šoreiz autostāvvietas likvidētas Biķernieku ielas posmā, sākot no Laimdotas līdz Kastrānes ielai. Es nemaz nesākšu skaidrot, kādu haosu notikušais izraisījis namu pagalmos," portālam "rus.delfi.lv" raksta lasītājs.

"Visticamāk, autostāvvietu likvidēšanai bijuši iemesli, tomēr nav saprotams, kādēļ aizliegums skāris tikai vienu, konkrētu Biķernieku ielas posmu. Savukārt Biķernieku ielas posms no Lielvārdes līdz Laimdotas ielai palicis neskarts. Jebkurā gadījumā, vai tiešām vienas problēmas risināšana prasa jaunas problēmas radīšanu? No mana kā neprofesionāļa skatu punkta, šajā posmā ir pietiekami daudz vietas, lai ielu paplašinātu vai arī auto novietošanai izveidotu kabatas," raksta lasītājs.

Saistībā ar notikušo lasītājs Rīgas domei vēlas uzdot divus jautājumus: Kāds ir auto novietošanas lieguma iemesls? Vai ir plānots pārplānot konkrēto ielas posmu tā, ka tiek radītas vietas auto novietošanai?

Jautājumu par ceļa zīmes 326 jeb "Apstāties aizliegts" izvietošanu Biķernieku ielas posmā starp Laimdotas un Kastrānes ielu ierosinājis uzņēmums "Rīgas satiksme", "rus.delfi.lv" noskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Lēmums par zīmes izvietošanu pieņemts Rīgas domes Satiksmes departamenta konsultatīvās padomes sēdē, piedaloties pārstāvjiem no VAS "Latvijas Valsts ceļi", pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme", Ceļu satiksmes drošības direkcijas, kā arī Rīgas domes Būvvaldes, Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam skaidrojusi, ka transportlīdzekļu izvietošana pirmām kārtām ir jāorganizē privātās teritorijās, proti, ēku pagalmos. Rīgas domes noteikumi paredzot, ka vieta transportlīdzekļa novietošanai atrodas tajā pašā ēkā vai arī tajā pat zemes gabalā, kas nepieciešams lietošanai.

Tāpat Ahuna-Ozola atgādina, ka galvenais ielas uzdevums ir nodrošināt transportlīdzekļu kustību, taču auto novietošana ielu malās pieļaujama tikai tajos gadījumos, kad tas netraucē satiksmei. Savukārt Biķrenieku ielas malās izvietotie auto traucējuši sabiedriskā transporta kustībai, norādīja Una Ahuna-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!