Foto: DELFI Aculiecinieks
Visai neviennozīmīgu vērtējumu svētkos izpelnījusies eglīte Čiekurkalna krustcelēs. Ar savu neparasto izskatu tā samulsinājusi vairākus iedzīvotājus, kuri dabīgās egles vietā saņēmuši māksliniecisku eglīti.

Jau ziņots, ka 17. decembrī Čiekurkalna krustcelēs tika atklāta neparasta tērauda un akmens egle. Tā tika atklāta pasākumā "Čiekurkalnam sava egle," tādējādi iezīmējot neapmierinošo situāciju, ka Rīgas apkaimes parasti tiek atstātas bez īpašiem svētku rotājumiem.

Vairāki "Delfi" aculiecinieki pauduši savu sašutumu par svētku eglīti, nosaucot to par karātavām Čiekurkalna krustcelēs.

"Gaidīju zaļu un dabīgu svētku egli, bet beigās saņēmām kaut kādas karātavas Čiekurkalna krustcelēs," sašutis ir "Delfi" aculiecinieks un Čiekurkalna iedzīvotājs Jānis. Arī "Delfi" lasītāja Kristīne norāda, ka šāds objekts neiederas apkaimē. "Šāda egle neiederas nedz svētkos, nedz pašā Čiekurkalnā. Vai tad nevarēja atrast kādu muzeju, kur to novietot," raksta Kristīne.

Savukārt Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis Kaspars Spunde portālam "Delfi" skaidro, ka biedrība ir gandarīta un apmierināta ar aizvadīto pasākumu, kā arī svētku egli Čiekurkalnā.

"Esam apmierināti ar realizēto egles ideju, uzskatām, ka tā lieliski iekļaujas ainavā un labi sasaucas ar apkaimes industriālo vēsturi," apgalvo Spunde.

Viņš arī vēlreiz atgādina, ka vides objekts "Akmens egle" tapis sadarbībā ar biedrību "Latvijas Mākslinieku savienība" un tās apakšstruktūru LMS Radošais kvartāls "Kombināts MĀKSLA". Kā atzīmē Spunde, projektu līdzfinansēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Darba autors ir mākslinieks Ansis Dobičins.

Egle ir vairāk nekā kā piecus metrus augsta, veidota no tērauda un granīta, un tā sver vairākas tonnas. Diennakts tumšajā laikā mākslas darbs ir izgaismots ar elektriskajām spuldzēm, kļūstot par gaismas objektu.

"Par pasākumu "Čiekurkalnam sava egle" saņemam arī neskaitāmus pateicības vārdus. Pretēji pilsētas tēvu ieskatam, ka Rīga beidzas pie bulvāru loka, Čiekurkalna attīstības biedrība uzskata, ka svētkus ir pelnījuši visi rīdzinieki, arī tie, kas dzīvo no Rīgas centra tālākās apkaimēs," uzsver Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis, kurš piebilst, ka atklāšanas pasākums pulcējis apmēram 1500 apmeklētāju.

Viņš arī mudina visus interesentus aplūkot egli līdz 2018. gada 31. janvārim. "Izskatām iespēju pagarināt mākslas darba eksponēšanas laiku, ja vien tiks rasti tam nepieciešamie līdzekļi," sola Spunde.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētku laikā ievērību Saldū guvis pie kādas ēkas piestiprināts dekors, kurš iedzīvotāju vidū izraisījis mulsumu. Savukārt dome mierina - likumi nav pārkāpti, jo izbrīnu raisījušais dekors ir ugunskrusts, ne svastikas zīme.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!