Foto: DELFI
Sabiedrībā plašu rezonansi guvis kādas jaunas sievietes Rutas ieraksts sociālajā vietnē "Facebook". Sieviete klāsta, ka pirmdienas, 12. februāra, rītā, dodoties uz darbu Vienības gatvē, pamanīja uz ietves guļam sētnieku. Izrādījās, ka viņš ir miris un tur atrodas jau kādu laiku. Rutu šokē sabiedrības vienaldzība, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Braucot pa Vienības gatvi uz darbu, pamanīju, ka uz trotuāra blakus tramvaja sliedēm guļ cilvēks ar sniega lāpstu rokās. Visi brauca garām, pat piebremzējot, bet neapstājās," raksta Ruta, kura apstājās un izsauca ātro palīdzību. Sievietei gan uzreiz bija skaidrs, ka sētnieks tur guļ jau kādu laiku un ka mediķu palīdzība ir novēlota.

"Kamēr es ar viņu tur ņēmos, apskatot viņu, meklējot pulsu, kādas desmit minūtes, neviens nepienāca. Pēc kādām desmit minūtēm pieskrēja viens vīrietis. Kas ar mums, sabiedrība, notiek? Es iedomājos, cik daudz tramvaju ar tajos esošajiem pasažieriem pabrauca garām, cik auto.. Un neviens pat neiedomājās izsaukt ātro palīdzību," pārsteigumu par līdzcilvēku attieksmi pauž Ruta.

Ruta novēl, kaut visi tie, kuri pagāja vīrietim garām, nenonāktu viņa vietā. "Tas bija sētnieks, nebija dzēris, viņam bija palicis slikti ar sirdi," norāda sieviete.

Neatliekamās medicinīskās palīdzības dienestā (NMPD) portālam "rus.delfi.lv" apstiprina, ka pirmdien, 12. februārī, pulksten 19.42 saņemts izsaukums uz Vienības gatvi. Mediķi konstatējuši 57 gadus veca vīrieša nāvi, kas iestājusies vēl pirms brigādes ierašanās.

NMPD aicina nebūt vienaldzīgiem situācijās, kad cilvēkam, iespējams, nepieciešama palīdzība. Ja kādam kļuvis slikti, ļoti svarīgi ir pieiet klāt un painteresēties, vai nav nepieciešama palīdzība. Nepieciešamības gadījumā – jāizsauc ātrā palīdzība. Ja redzams, ka cilvēkam ir pavisam slikti, tad mediķi jāizsauc nekavējoties un jāsāk atdzīvināšanas pasākumi. To, kas un kā jādara, mediķi izskaidro telefoniski. Ļoti svarīgi nebūt vienaldzīgam, aicina NMPD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!