Foto: DELFI Aculiecinieks
Tirdzniecības centrā "Panorama Plaza" Lielirbes ielā 17, Rīgā, piektdien ap pulksten 10 atskanēja paziņojums, ka ēkā ir ekstremāla situācija, ka jāsaglabā miers un jāpamet telpas, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Tomass.

"Situācija nav omulīga, zinot, ka vienā no dzīvojamajām ēkām, kas pieguļ tirdzniecības centram, palikusi mana sieva un bērni," raksta Tomass, piebilstot, ka tirdzniecības centrā ugunsdzēsēju sirēna kāpņu telpās skan teju ik mēnesi.

Ne Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), ne arī Valsts policija izsaukumu uz Lielirbes ielu 17 piektdien nav saņēmuši. VUGD pārstāve Inta Šaboha norādīja, ka pēdējā pusgada laikā izsaukums uz "Panorama Plaza" saņemts vienu reizi, 5. decembrī. Ugunsdzēsēji notikuma vietā secināja, ka tas bijis maldīgs izsaukums, kļūmīgi nostrādāja drošības sistēma.

"Panorama Plaza" ēkas apsaimniekotāji "Hausmaster" skaidro, ka piektdien ēkā atskanēja trauksmes atklāšanas signalizācija, bet tam iemesls bijis piedūmojums kādā no ēkā izvietoto biroju virtuvēm. Nomnieks virtuvē nekorekti ekspluatēja virtuves tehniku.

"Katrā no birojiem ēkā ir arī darbinieku komfortam nepieciešamās virtuves telpas. Tieši tur arī visbiežāk rodas situācija, kuras dēļ atskan ugunsgrēka trauksme," skaidro "Hausmaster" pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Dūmu detektori fiksē jebkuru novirzi no normas, tostarp telpas piedūmojumu, kā arī atklātu liesmu, skaidro Dižbite-Svarinska.

Pēc trauksmes signāla saņemšanas dežurējošais ēkas personāls veica telpu pārbaudi un pārliecinājās, ka namā atrasties ir droši. Evakuētie biroju darbinieki atgriezušies darba vietās.

"Evakuācijas trauksme biroju un tirdzniecības telpu ēkā Lielirbes ielā neattiecas uz dzīvojamajām ēkām Lielirbes ielā 11 un 13. Tajās ir atsevišķa ugunsdrošības sistēma," uzsver Dižbite-Svarinska.

Kopumā "Panorama Plaza" ierīkotas trauksmes atklāšanas un apziņošanas, dūmu novadīšanas, dzēšanas, tostarp sprinkleru sistēmas, informē "Hausmaster". Tāpat ik gadu ēkā Lielirbes ielā 17 notiek arī VUGD darbinieku mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!