Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā naktī spēcīgais vējš, kas Rīgā sasniedza 26 metru ātrumu sekundē, vietām apskādējis auto. Cietis arī Deglava tilts, liecina aculiecinieku foto.

Ķengaragā, Maskavas ielā 256 spēcīgajā vējā nolauzts koks uzgāzies automašīnai, vēsta Timurs: "Izejot no mājām, ieraudzīju, ka koks nogāzies. Uzreiz nodomāju, ka tur taču stāv arī mana mašīna. Pietuvojoties sapratu, ka man paveicās vien ar pāris metriem, jo stumbrs uzkritis kāda kaimiņa "Audi"."

Savukārt Iļģuciemā kādā namu pagalmā nolūzis koka zars skāris vairākas automašīnas.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Brāzmainais vējš nodarījis postījumus arī uz Deglava tilta, kur sagāzts remontdarbu laikā izvietotais nožogojums.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aizvadītajā naktī saņemti vairāk nekā 80 izsaukumi, kas saistīti ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

Lielākā daļa izsaukumu bija saistīti ar to, ka koki nolūzuši pār ceļa braucamajām daļām, bet bija arī vairāki izsaukumi par to, ka koki nokrituši uz dzīvojamām mājām, automašīnām vai elektrības līnijām.

Lielākoties izsaukumi saņemti Rīgā un Pierīgā, informē VUGD.

"Delfi" jau ziņoja, ka trešdienas pievakarē un naktī uz ceturtdienu daudzviet Latvijas piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 20 metrus sekundē (m/s), lielākās vēja brāzmas reģistrētas galvaspilsētas ziemeļos – 26 m/s, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Rīgas centrā laikā ap pusnakti vējš brāzmās pastiprinājās līdz 22 m/s. Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās nepārsniedza 12-18 m/s.

Kopš trešdienas vakara galvaspilsētā izmērīts arī lielākais lietus un krusas daudzums – nokrišņu summa sasniegusi 13 milimetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!