Foto: DELFI Aculiecinieks
"Piektdien, 7. novembrī, ap plkst. 8:00 Kurzemes prospektā redzēju, ka pa ielu iet cilvēki militāros formastērpos, iespējams Latvijas armijas karavīri, ar ieročiem un smagām mugursomām," ziņo aculiecinieks

"Kas tas bija? Ja tās ir mācības, tad kādēļ jāiet ar ieročiem cilvēku acu priekšā? Kāpēc neviens nav informējis par to? Iedzīvotājiem var rasties infarkts no šāda skata. Kāds var izskaidrot šo situāciju?".

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Nacionālo bruņoto spēku komentārs

Foto: LETA

Aizsardzības ministrijas pārstāvis portālam 'Delfi' situāciju komentēja, sakot, ka tā bijusi Aizsardzības akadēmijas kadetu vēsturiska rakstura ekspedīcija pa Brīvības cīņu vietām Rīgā. Tai iedzīvotājos satraukumu nevajadzētu radīt, pat ja topošie virsnieki uz ielas redzami formas tērpā un ekipējumā.

Drīzāk iedzīvotājos vajadzētu rasties veselīgai ziņkārei, jo gan ekspedīcijas maršruts, gan kadetu pārvietošanās ekipējumā tikuši iepriekš saskaņoti ar Rīgas pašvaldību. Pēc viņa teiktā, Rīga gan neesot vienīgā apdzīvotā vieta valstī, "kur pa ielām ik pa laikam karavīri un zemessargi pārvietojas pilnā ekipējumā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!