Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdienas pēcpusdienā uz kūstoša ledus Rīgā pie Akmens tilta manīti divi pusaudži, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieki.

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) portālu "Delfi" informēja, ka piektdienas pēcpusdienā videonovērošanas centra darbinieki pamanīja trīs bērnus uz ledus netālu no Akmens tilta. Notikuma vietā policijas darbinieki secināja, ka uz ledus atrodas 14, 15 un 16 gadus veci jaunieši. Divi puiši un viena meitene.

Ar jauniešiem likumsargi veikuši pārrunas un tuvākajā laikā vērtēs, vai noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus, skaidroja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Savukārt ceturtdien, 16. februārī, videonovērošanas centra darbinieki ar trīs stundu intervālu pamanīja uz Daugavas ledus pie Vanšu tilta divas kompānijas. Viena no kompānijām bija nepilngadīgi jaunieši, ar kuriem jau veiktas pārrunas, savukārt otra - pilngadīgi cilvēki, kuriem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

"Rīgas pašvaldības policija aicina nekāpt uz ledus vietās, kur tas nav atļauts, jo tas var būt dzīvībai bīstami," pauž Sadovskis.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par atrašanos uz ūdenstilpju ledus lieguma laikā noteikumu pārkāpējiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma, no 15 līdz 100 eiro apmērā, informē Rīgas dome.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 23. janvārī par atrašanos uz Buļļupes ledus Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki administratīvi sodīja trīs 15 gadus vecus jauniešus.

Savukārt par vietām, kurās lieguma laikā izņēmuma kārtā uz ledus drīkst atrasties, lasiet Rīgas pašvaldības mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!