Foto: DELFI Aculiecinieks

"Restorāns "McDonald's" Krasta ielā savos plakātos (redzams foto) ciniski, propagandējot cīņu par tīrību, pats ar apskaužamu regularitāti piedrazo tam pieguļošo teritoriju ar atkritumu maisiem no restorāna," raksta portāla "Delfi" lasītājs Edvins.

"Mēs, tuvējo rajonu māju iedzīvotāji, esam satraukti, ka tas notiek ne pirmo gadu. Fotogrāfijās redzamas dažādu "svaiguma" pakāpju atkritumu kaudzes no "McDonalds's". Cik ilgi restorāns turpinās pārvērst apkārtējo teritoriju izgāztuvē?" vaicā Edvins. 

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!


'McDonalds's' komentārs


Foto: AFP/Scanpix

""McDonald's" restorānā Krasta ielā vairākkārt esam saskārušies ar situāciju, kad pārtikas meklējumu nolūkos konteineri, kas novietoti aiz restorāna, tiek uzlauzti un to saturs iztukšots," skaidro "McDonald's" mārketinga vadītājs Baltijas valstīs Marius Stonkus.

"Ikreiz, pamanot restorāna apkārtnē izmētātu iepakojumu, to iespēju robežās cenšamies nekavējoties sakopt. Lai situāciju risinātu, jau 2015.gada pirmajos mēnešos ieviesīsim jauna veida īpaši aizslēdzamus atkritumu konteinerus, kā arī plānojam paaugstināt nožogojumu ap konteineriem. Mēs arī aicinām ikvienu iedzīvotāju, kurš pamanījis izmētātu iepakojumu restorāna apkārtnē, nekavējoties informēt par to restorāna darbiniekus.

Kā daļu no rūpēm par apkārtējo vidi, "McDonald's" visā pasaulē īsteno ilgtspējīga iepakojuma politiku. Mēs nepārtraukti strādājam, lai samazinātu iepakojuma materiālu daudzumu, izmantotu atjaunojamus resursus un otrreiz pārstrādājamus materiālus."

Rīgas domes komentārs


Foto: DELFI

"Paldies iedzīvotājiem un aculieciniekam par vērību. Informācija tika nodota Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai, kuras inspektori šodien šo privātīpašumā esošo zemi apsekoja un sazinājās ar īpašnieku. Īpašnieks ir apņēmies divu dienu laikā teritoriju sakopt un visus atkritumus savākt," portālam "Delfi" norāda Rīgas domes pārstāve Ilze Krūkle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!