Foto: DELFI
Remontdarbi Krišjāņa Barona ielā rit pilnā sparā, un tiem ir arī pirmie cietušie. Restorānam "City Diner" ceļu būvnieki ar ekskavatoru nolauzuši izkārtni, portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma "Top Cinema" vadītāja Svetlana Gilmanova.

Negadījums noticis 25. augustā. Pēc notikušā uzņēmums nekavējoties izsauca policiju, cerot, ka likumsargi vainīgajiem izkārtni liks atjaunot. Lai arī policija pieņēma restorāna liecību, nekā citādi palīdzēt nespēja.

"Rīgas domē vērsāmies pie cilvēkiem, kuri atbildīgi par ielu remontu. Tomēr arī tur mums atteica salabot un no jauna uzstādīt izkārtni," stāsta Gilmanova. Uzņēmumam kā kompensācija piedāvāti vien 50 eiro. Taču izkārtnes salabošana un uzstādīšana maksājot vismaz piecas reizes vairāk. "Tā ir vienkārši ņirgāšanās," sašutumu neslēpj Gilmanova.

Visvairāk uzņēmēju pārsteidza domes ierēdņu paziņojums, ka izkārtne nolauzta restorāna vainas dēļ. "Mums pavēstīja, ka, ja reiz mēs zinājām par ceļu remontu, izkārtni varējām jau laikus novākt," stāsta Gilmanova, kura ironizē, ka tādā gadījumā remontdarbu laikā viņai laikam bija arī restorānam jāizņem stikla logi. Arī tos ar tehniku var nejauši sadragāt.

"Iztēlojieties ainu – visa iela bez stikla logiem un izkārtnēm," teic Gilmanova. Uzņēmumā šobrīd nezina, ko lai tālāk iesāk. Gilmanova pieļauj, ka viņi nav vienīgie cietušie.

Rīgas domes Satiksmes departamentā portālam "Delfi" skaidro, ka cietušajam uzņēmumam vispirms jāvēršas policijā, kurai iesniegums jāizvērtē un pie atbildības jāsauc būvnieki, jāpiedzen kompensācija. "Būvdarbus veic būvnieks, kuram par zaudējuma nodarīšanu trešajai personai jāuzņemas pilna atbildība," skaidroja Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!