Foto: LETA
Arsēnijam, kurš Āgenskalnā īrē divus kioskus, pirmdienas rīts atnāca pārsteigumu pilns. Tirgus vadība darbu turpināt liedza, vietu nobloķējot ar koka paletēm. Savukārt tirgus pārstāvis Ivars Jakovels portālam "Delfi" norāda, ka no 15. jūnija parāda dēļ lauzis līgumu ar uzņēmumu, kurš Āgenskalna tirgū iznomāja kopumā 27 tirdzniecības vietas.

Arsēnijs portālam "Delfi" neslēpj sašutumu par notikušo. Agrā pirmdienas rītā viņš bija ieradies savā tirgošanās vietā Āgenskalna tirgū, bet pie abiem īrētajiem kioskiem nespēja piekļūt. Tie bija nobloķēti ar tukšām papīra kastēm un koka paletēm. Vīrieti pārsteidza, ka piepeši līgums lauzts ar uzņēmumu, kurš viņam kioskus izīrē. Iepriekš Arsēnijam nekas par to neesot bijis zināms.

Āgenskalna tirgus pārvaldnieka un apsaimniekotāja, uzņēmuma AS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvis Ivars Jakovels portālam "Delfi" skaidro, ka no šī gada 15. jūnija par maksājumu termiņu neievērošanu līgums lauzts ar SIA "Roveks".

Šim uzņēmumam bijušas iznomātas 27 tirdzniecības vietas, kurās izvietoti īrniekam piederoši kioski. 19 no šiem kioskiem bijuši nodoti apakšnomā, informēja Jakovels. "Roveks" uzdots Āgenskalna tirgus teritoriju no tam piederošās mantas atbrīvot līdz 30. jūnijam.

"AS "Rīgas Centrāltirgus" ir uzrunājis tirdzniecības kioskos strādājošos tirgotājus un piedāvājis tirdzniecības vietas citviet. Jau šobrīd ir noslēgti līgumi un pārvietotas 15 tirdzniecības vietas. Turpinās tirdzniecības vietu pārvietošana un līgumu slēgšanas process ar pārējiem tirgotājiem," apgalvo Jakovels.

Līguma laušanas mirklī "Roveks" parāds sasniedzis 6260 eiro, norādīja "Rīgas Centrāltirgus" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!