Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdienas pēcpusdienā Rīgā, Grīvas ielā 11 no otrā stāva balkona nokrita kāds vīrietis, ziņo "Delfi" aculiecinieks.

Negadījuma iemesls varētu būt izrūsējušās balkona margas, pieļauj lasītājs. Vīrietis uz zemes gulējis bezsamaņā līdz atbraukusi ātrā palīdzība.

Rīgas dome informē, ka šī ēka pieder dzīvokļu īpašniekiem un to apsaimnieko privāts apsaimniekotājs.

Pašvaldība ir nosūtījusi brīdinājumu ēkas apsaimniekotājam par nepieciešamību veikt ēkas tehniskā stāvokļa novērtējumu. Arī normatīvo aktu regulējums paredz, ka namu apsaimniekotājiem reizi gadā ir jāpiesaista sertificēts eksperts, kas veic ēkas vispārēju tehniskā stāvokļa novērtējumu. Iedzīvotājiem ir tiesības iepazīties ar šo sertificēto ekspertu atzinumiem.

Rīgas dome atgādina, ka šogad pašvaldības uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) aicināja iedzīvotājus ziņot par bīstamiem balkoniem un aicināt speciālistus pārbaudīt to tehnisko stāvokli. Diemžēl iedzīvotāji nav atsaucīgi – RNP apsaimnieko apmēram 4300 dzīvojamo māju, bet saņemti apmēram 150 pieteikumi. Uzņēmums informē, ka visbiežāk sastopamās problēmas ir margu konstrukciju korozija un nestspējas zaudēšana, kā arī balkona plātnes betona erozija un stiegrojuma korozija. RNP norāda: iepriekš minētie bojājumi rodas tāpēc, ka margas netiek regulāri krāsotas, kā arī nav ierīkota balkona plātnes hidroizolācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!