Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsies kāds par pašvaldības policistu rīcību sašutis rīdzinieks Māris Gulbis. Viņš apgalvo, ka likumsargi nepamatoti sodījuši virkni autovadītāju, kuri spēkratus bija novietojuši "stāvlaukumā pie ēkas Mārupes ielā 47". Savukārt pašvaldības policijā akcentē, ka autovadītāji ir pārkāpuši likumu, tāpēc vienā piegājienā arī sodīti 18 spēkratu saimnieki.

"3. martā ap pulksten 15.30 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki nelikumīgi sodīja automobiļu vadītājus, kuri savu transporta līdzekli bija novietojuši stāvvietā. Rīgas domes deputātiem drīzāk būtu jāatbrauc un jāpaskatās, cik sliktā stāvoklī ir šis padomju laikā celtais stāvlaukums," raksta Māris.

Tikmēr Rīgas pašvaldības policijā paskaidro, ka 3. martā pie likumsargiem ar sūdzību par apstādījumu vietā novietotiem spēkratiem Mārupes ielā vērsies kāds iedzīvotājs. Ierodoties adresē, kārtības sargi pārliecinājās, ka autovadītāji patiešām rīkojušies nelikumīgi.

"Konkrētajā vietā bija redzamas paliekas no reiz izvietotām betona plāksnēm, taču par stāvvietu šī vieta nav uzskatāma. Policija noformēja 18 protokolus," informē RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Mārupes ielas iedzīvotājus policija mudina vērsties pie nama apsaimniekotāja, lai kopīgi lemtu, vai pagalmā jāierīko stāvlaukums. Atkārtotu izsaukumu gadījumos policijai būs jāreaģē un noteikumu pārkāpēji atkal saņems sodu, uzsver Sadovskis.

Likumsargi tāpat atgādina, ka nepareizi novietotu spēkratu uzraudzīšana nav primārais pašvaldības policijas uzdevums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!