Foto: DELFI Aculiecinieks
Portāla "Delfi" lasītājs Rauls dokumentējis "BMW X5" markas automobili, apstājamies Jūrmalā, pie "Rimi Lielupe" invalīdu stāvvietā.

Raula fiksētajos foto nav saskatāma invalīdu stāvvietas karte. Saskaņā ar Ceļu Satiksmes drošības direkcijas noteikumiem, invalīdu stāvvietas kartei jābūt novietotai automobiļa salonā pie priekšējā vējstikla.

Par Invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes izmantošanas noteikumu pārkāpšanu Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz naudas sodu 55,00 eiro apmērā.

Fotogrāfijās redzamā automašīna invalīdu stāvvietā ir jaunākās paaudzes "BMW X5" apvidus automobilis, kas ražošanā ir no 2013. gada.

Latvijā šis spēkrats tehnisko apskati pirmo reizi gājis 2015. gadā. Lepnais apvidnieks aprīkots ar 380 zirgspēku jaudīgu dīzeļdzinēju. Turklāt jaudīgais spēkratam ir individualizētā numurzīme, kāda CSDD maksā 3648 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!