Bābelīša ezers (Bābelītis) atrodas Rīgā, netālu no Šmerļa meža. Pie ezera izveidotas speciālas vietas grillēšanai, atrodas tualetes, sporta zonas un bērnu rotaļu laukums. Ezers ir iecienīta atpūtnieku un peldēties gribētāju vieta, neņemot vērā, ka būtiska ezera iezīme ir pieteces trūkums, kā dēļ apsaimniekotājs iesaka ievērot higiēnas noteikumus, kā arī nepiegružot ezeru un tā apkārtni. Pie ezera izveidotas trīs peldvietas un strādā glābēji.

Šīs nedēļas laikā pie ezera notika būtiskas izmaiņas. Plāksnītes "Peldēties bīstami!" tika nomainītas pret plāksnītēm "Peldēties aizliegts!" (Protams, tas neattiecās uz atļautajām peldvietām). Ja teiksiet, ka nekas īpašs, tad būsiet kļūdījušies. Kāpēc?

Izskaidrojums ir ļoti vienkāršs. Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā nosaka administratīvo atbildību par aizlieguma peldēties neievērošanu, nevis par brīdinājuma neņemšanu vērā. Noteikumu 6.14.punkts nosaka, ka peldēšanās ūdenstilpēs vietās, kur tas ir aizliegts, kā arī peldvietās peldēt aiz peldvietu norobežojuma (bojām) ir administratīvi sodāmas darbības, par ko noteikts naudas sods līdz piecdesmit latiem.

Sargiet sevi un savu naudu!

Sabiedriskās kārtības noteikumu Rīgā aktuālā redakcija atrodama šeit.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!